Wanneer:
26 augustus 2017 hele dag
2017-08-26T00:00:00+02:00
2017-08-27T00:00:00+02:00
Waar:
Alphensebaan
5126 Gilze
Nederland

Stichting Aangespannen Dag Gilze organiseert op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 de 23ste editie van de ‘Aangespannen Dag Gilze’. Een uniek tweedaags paardensportevenement, met aan de ene kant de spectaculaire mensport vol actie, spanning en sportiviteit en aan de andere kant een sfeervolle, veelzijdige en gezellige outdoor-fair met een kinderdorp. Paardensportliefhebber of niet, op het terrein aan de Altenaweg (kruispunt Alphensebaan / Nieuwe Maastrichtsebaan) te Gilze is er voor jong en oud weer van alles te zien, te doen en te beleven. De Aangespannen Dag Gilze en de Altenafair zijn gratis toegankelijk en ook het parkeren is kosteloos.

Wat begon als een kleinschalige wedstrijd voor alleen vrienden en bekenden, was na vijf jaar al uitgegroeid tot één van de grootste oefenmarathons in de wijde omgeving. Nadat het evenement in 2007 verhuisde naar een nieuwe locatie, is het anno 2017 een welbekend begrip in de regio. De Aangespannen Dag Gilze is niet meer weg te denken van de evenementenkalender en zeker een bezoekje waard! Paardensportliefhebber of niet, bezoekers zullen verbaasd staan door alles wat dit leuke event te bieden heeft. De hoofdactiviteit is uiteraard de mensport. In een groots opgezette oefenwedstrijd, voor zowel recreanten als bondsrijders, worden deelnemers op de proef gesteld. Er starten verschillende combinaties paarden en pony’s, waaronder enkelspannen, dubbelspannen en vierspannen. De Aangespannen Dag Gilze is als impulsmarathon aangemeld bij de KNHS en is ook dit jaar weer opgenomen in de Brabantse Men Competitie.

Op zaterdag wordt weer de “marathon onder de man” verreden. In de ochtend, voordat de menners van start gaan, is er de gelegenheid voor ruiters en amazones om te paard de uitdaging aan te gaan om het vaardigheidsparcours en de drie hindernissen van de zaterdagwedstrijd te rijden. Dit is in 2015 voor de eerste maal verreden en was een doorslaand succes. Daarna is het de beurt aan de beginnende wedstrijdmenners en recreanten, met een aparte kinder-/jeugdrubriek. De oefenmarathon op zaterdag bestaat uit de vaardigheid, een wegtraject en drie eenvoudige hindernissen, waarvan één met water.

Op zondag gaan de ervaren wedstrijdmenners en bondsrijders van start. Zij rijden achtereenvolgend een vaardigheidsproef, een wegtraject en zes hindernissen, waaronder de inmiddels bekende ‘waterbak’ en brughindernis. De veterinaire keuring is dit jaar op zondag weer aanwezig en gebleken is dat dit op prijs gesteld wordt door iedereen.

Dit jaar is er een nieuwe inrichting van het terrein met enkele verschuivingen, zo is het kinderdorp weer wat dichter bij de tribune geplaatst en de fair heeft van plaats gewisseld met de vaardigheid. De fair wordt opgezet rondom een hindernis, waardoor deze echt betrokken wordt bij het geheel.

In een breed deelnemersveld met aanspanningen vanuit heel Nederland en België belooft het weer een spannende strijd om het eremetaal te worden.

Dit alles is te vinden op een overzichtelijk hoofdterrein, dat plaats biedt aan alle hindernissen, een tribune, de vaardigheid, een feestschuur, een groot centraal gelegen terras en de Altenafair met kinderdorp.

De Altenafair
Op het wedstrijdterrein is opnieuw de sfeervol strodorp te vinden, iets kleinschaliger dan afgelopen jaren, maar de bezoekers vinden een gevarieerd aanbod aan stands met diverse modeaccessoires en decoratie tot ruiterbenodigdheden, sieraden en heerlijke ambachtelijke versnaperingen, er staat voor ieder wat wils! Uiteraard ontbreekt ook het speciale kinderdorp niet, dit jaar weer op het hoofdterrein nabij de tribune. De kinderen kunnen zich gratis vermaken met onder andere springkussen, zandbak, knutselen en uiteraard ontbreekt de kinderboerderij niet.

Kortom een leuk en gezellig dagje uit voor iedereen aan het eind van de zomervakantie!

Meer informatie: www.aangespannendag.nl en www.facebook.com/AangespannendagGilze

Reacties

reacties