Wanneer:
14 juni 2024 – 15 juni 2024 hele dag
2024-06-14T00:00:00+02:00
2024-06-16T00:00:00+02:00
Waar:
Kloosterplein
Kloosterplein Goirle
Kosten:
Gratis

MidZomer Festival Goirle geeft Goirlese vrienden een podium

Royal Beat is de energieke coverband, die op het podium van het MidZomer Festival op zaterdagavond 15 juni staat. Voor Goirle Zingt op vrijdag 14 juni heeft de organisatie een nieuwe formule bedacht, een met veel Goirlese Vrienden. Vanzelfsprekend zijn er door het muziekweekeinde heen weer tal van verfijningen doorgevoerd. Het Kloosterplein is op die dagen de place-to-be.
De organisatie van het MidZomer Festival in Goirle geeft het gratis toegankelijke tweedaagse muziekfeest jaarlijks een extra kwaliteitsimpuls. De grootste verandering wordt dit jaar op vrijdag doorgevoerd onder de noemer Vrienden van Goirle Zingt Live. Goirlese artiesten zoals Frank Smeekens, Tom (Koffie) Bakkers en Verrèkes Blauw brengen, als voorzangers, een nummer uit de rijke playlist. De koren Popkoor ZO, Gezelligheidskoor De Vrolijke Noot en Popkoor Vocal Sound zijn ook present evenals coverband Blast!.

QR-code
Uiteraard zijn de teksten van de liedjes te vinden in het gratis programmaboekje. “Vanuit milieuoogpunt laten we iets minder boekjes drukken. Door middel van een QR-code (overal aanwezig op het plein) zijn alle teksten te downloaden. Op de eigen telefoon (of tablet) hebben de bezoekers daarmee alle teksten van de liedjes in de hand”, zegt Femke Oerlemans, mede-voorzitter MidZomer Festival. Zij voegt er aan toe dat het Goirle Zingt-repertoire dit jaar een zomerse tint heeft en dat er enkele verrassingen zijn in het aanbod voorzangers.

Coverband
Vanzelfsprekend wordt de zaterdagavond ingevuld door een coverband. Dit jaar heeft de organisatie Royal Beat gecontracteerd. Dat dat al in een vroeg stadium moest gebeuren, zegt alles over de populariteit van de coverband. Bestuurslid Harold van Vugt zag de band al aan het werk en is enthousiast. “Pakkend en energiek”, kijkt hij terug op de Royal Beat-show. “Van hardstyle tot hardrock via ABBA langs J. Balvin tot Snollebollekes: alles komt voorbij.”

Het MidZomer Festival Goirle vindt plaats op het Kloosterplein. Zowel op vrijdag 14 juni als zaterdag 15 juni is het gratis toegankelijk. De aanvang is op beide dagen 20.00 uur. www.midzomerfestivalgoirle.nl

Reacties

reacties