Wanneer:
1 augustus 2018 @ 09:30 – 21:15
2018-08-01T09:30:00+02:00
2018-08-01T21:15:00+02:00
Waar:
4861 Chaam
Nederland

Chaam kijkt uit naar 80-ste Acht van Chaam !

Op woensdag 1 augustus gaat voor de 80-ste maal de internationale wielerwedstrijd de Acht van Chaam van start. De wedstrijden vinden plaats tussen 09.30 uur ‘s morgens en 21.15 uur ‘s avonds in het centrum van Chaam. Er staan wedstrijden voor diverse categorieën op het programma. De hoofdschotel is de internationale wedstrijd voor professionals over een lengte van 100 kilometer. Langs het parcours heerst de typische Acht-sfeer die je alleen in Chaam tegen komt. Kortom, een dagje Acht van Chaam is een dagje vol sport, sfeer, feest, muziek en historie!

WK Wielrennen Militairen

Het wereldkampioenschap voor militairen vindt dit jaar in Chaam plaats met op maandagavond 30 juli een ploegentijdrit en op woensdag 1 augustus tijdens de Acht een wegwedstrijd. Er doen elf ploegen aan het WK in Chaam deel: Nederland, Duitsland, Slovenië, Oostenrijk, Frankrijk, Letland, Luxemburg, Roemenië, Rusland, België en China. Mogelijk sluit ook Venezuela aan. Elke ploeg bestaat toepasselijk uit acht renners.

Sport: sterke rennersvelden

Als vanouds gaat ook dit jaar veel aandacht naar de inrichting van de wedstrijden met deelnemers uit de Tour de France. Ook het rennersveld van de wedstrijden in het voorprogramma behoort tot de top van Nederland. Daarnaast is er de Funklasse waaraan men zonder licentie deel kan nemen. Het wielerprogramma staat ook dit jaar borg voor spannende wedstrijden waarvan U volop kunt genieten langs het gezellige parcours.

Feest: Muziekfeest op het Plein

Naast de spannende wedstrijden wordt er vanaf 15.00 uur op het plein Brouwerij nabij de finish een grote muziekshow gepresenteerd met artiesten en een te gekke band! Ieder jaar is het een groot feest op het plein met een diversiteit aan amusement. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een bijzonder aansprekend showprogramma samengesteld. Als je wilt weten wie er allemaal optreden hou dan de facebookpagina van de Acht van Chaam in de gaten of kijk regelmatig op de website www.achtvanchaam.nl

Historie: sinds 1933

De hele dag is het Acht van Chaam Museum geopend en kunt U smullen van de rijke historie van Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd, opgenomen in de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van het Koninkrijk der Nederlanden. De Acht van Chaam wordt al sinds 1933 verreden. In het museum aan de Dorpsstraat 44 achter Het Chaamsche Wapen is het boek ‘75 X Acht van Chaam’ te koop boordevol verhalen over de roemruchte historie van de Acht.

Entree: kinderen gratis naar de 8!

Kinderen t/m 12 jaar gratis entree! 13 t/m 15 en 65+ kinder/ouder kaart = EUR 10.00 Voorverkoop € 7,50; 16 t/m 64 reguliere kaart = EUR 15.00 Voorverkoop € 12,50; E-tickets via www.achtvanchaam.nl

Voorverkoop: VVV kantoren in Chaam, Baarle-Nassau, Breda, enz. en bij het Acht-secretariaat, Brouwerij 48 Chaam.

Nacht van Chaam

De Nacht van Chaam vindt plaats in de avond en nacht van dinsdag 31 juli op woensdag 1 augustus voorafgaand aan de Acht van Chaam. De Nacht ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw doordat oud-inwoners en familieleden al de avond van te voren naar Chaam kwamen en elkaar ontmoetten in de cafés. Later kwamen er steeds meer feestvierders uit de omliggende dorpen op het nachtelijke feest af. Inmiddels is de Nacht uitgegroeid tot een groot straatfeest dat jaarlijks duizenden feestgangers naar de Chaamse Dorpsstraat trekt. De Nacht is een prima voorbereiding op de Acht. Zorg dat je er bij bent!

Foto’s van H. Theuns

Reacties

reacties