Het 19e Amarant Country Festival;
Een unieke samenwerking tussen The White Stallion en Stichting HandiCap.

Jaren geleden werden we benaderd door de Stichting HandiCap. Deze stichting verzorgt therapeutische paardrijlessen voor mensen met een beperking.
Door een inbraak in de manege was de stichting veel tuigage en zadels kwijt geraakt. Ze vroegen of The White Stallion een benefiet kon organiseren om geld in te zamelen, zodat ze deze spullen konden vervangen. Aan zo’n goed doel wilde de vereniging graag meewerken
Dit was het begin van een jarenlange vruchtbare samenwerking. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een 2-daags country festival met de beste Nederlandse en Belgische muzikanten/bands. Daardoor hebben ze de afgelopen 18 jaar kunnen investeren in nieuw materiaal, paarden en er zijn diverse vernieuwingen doorgevoerd.

Gedurende het hele jaar is het bestuur van The White Stallion bezig met de organisatie van dit festival door het benaderen van muzikanten en bands en het zoeken van sponsoren.
Ook de bands en muzikanten leveren een bijdrage door pro deo op te treden.
Dit alles om zoveel mogelijk geld over te houden om aan Stichting HandiCap te kunnen doneren. Gedurende het festival worden veel vrijwilligers (meestal clubleden) ingezet om een en ander in goede banen te leiden. Mede door de grote schare vrijwilligers, de sponsoren en de artiesten is dit festival jaarlijks een groot succes. Daardoor blijft de organisatie ook enthousiast en denken ze alweer aan het volgende jaar. De opbrengst van dit festival komt geheel ten goede aan de Stichting HandiCap.

Op vrijdagmiddag beginnen de vrijwilligers met het opruimen van de manage en het leggen van de vloer. Waarna de aankleding en het poetsen kan beginnen. Zaterdagochtend vroeg worden de goederen geleverd en kan de afwerking plaats vinden. Ook de western stand wordt dan opgebouwd. Het festival kan beginnen. De eersten staan dan al te trappelen om naar binnen te mogen. Sommige gasten komen voor het hele weekend en verblijven soms lokaal op een camping of in een hotel.
Zowel voor luisteraars als voor dansers is er volop ruimte. Het geheel vormt een gezellige omgeving om te verblijven en er hangt altijd een uitstekende sfeer met een diverse stijlen country muziek.
Zondagavond om 18 uur zit het festival er weer op en moet alles nog opgeruimd worden door de vrijwilligers, want maandag staan de bewoners alweer te trappelen om kunnen paardrijden. Moe maar voldaan gaan de vrijwilligers huiswaarts. Het zit er weer op tot volgend jaar. Maandag nog wat laatste puntjes afwerken en dan begint de organisatie van het nieuwe festival al weer.

Er is volop keuze in dranken en eten, veelal gesponsord. Ook vindt u reeds jaren de countrystand van Tony en Paula met een keur aan countrykleding, schoenen en overige artikelen op dit festival.

Ook dit jaar is er weer een keur van artiesten aanwezig.
Op zaterdag 1 juni tussen 14 en 24 uur kunt u verwachten: Saints and Sinners, Windfall, Lottman and Masters, Frank Jansen Band, The Country Wings, Gerard Bierman en The Terry White Band. Op zondag 2 juni tussen 11 en 18 uur kunt u verwachten: Cockroach Killers, Patrick Koers, Lottman and Masters, Bare Essentials en Savannah. De entreeprijs is € 10,- per dag of € 17,50 voor 2 dagen. Er is geen voorverkoop. Het meebrengen van eigen eten en drinken is niet toegestaan.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.thewhitestallion.nl

Reacties

reacties