Wanneer:
3 mei 2019 hele dag
2019-05-03T00:00:00+02:00
2019-05-04T00:00:00+02:00
Waar:
Beekse Bergen
Beekse Bergen
5081 Hilvarenbeek
Nederland

Het leukste dierenfestival van het jaar

Op 3, 4 en 5 mei wordt de dertiende editie van hét driedaagse dierenfestival van Nederland georganiseerd bij De Beekse Bergen in Hilvarenbeek (bij Tilburg). Dierenliefhebbers uit alle hoeken van het land zijn met (of zonder) hun trouwe viervoeter van harte welkom voor een gezellige en leerzame dag uit.
Het festival voor dierenfans onderging in 2018 een ingrijpende metamorfose. Een nieuwe Promenade met straattheater, stands en een gezellig terras fungeerde als centrale as over het terrein. Dit bruisende hart bood extra ruimte aan de 7.500 honden die de bezoekers meenamen en verbond vijf event area’s: Dorp, Park, Strand, Eiland en Bos. In 2019 zet de organisatie deze vernieuwde koers voort.
Voor ieder wat wils
Tijdens de dertiende editie op 3, 4 en 5 mei wordt nóg meer balans gebracht tussen alle aanwezige diersoorten. Liefhebbers van boerderij- en erfdieren, katten, konijnen, knaagdieren en paarden, er is voor ieder wat wils. Betoverende dierenshows, interactieve workshops, educatieve demonstraties, sfeervolle foodcourts en verrassend straattheater zijn ook in 2019 weer de ingrediënten voor een gezellige en leerzame dag uit!
Bij binnenkomst ontdek je nieuwe activiteiten in het Dorp. Zo kun je vanuit de Dorpshaven genieten van diverse watersportactiviteiten als kanoën en suppen, met of zonder je hond. Nadat je het prachtige Victoriameer hebt ontdekt kun je een hapje en een drankje nuttigen in de Beach Club, welke naast de Dorpshaven is gelegen. Net als vorig jaar stap je in het Dorp op de bus naar het naastgelegen Safaripark voor een anderhalf uur durend avontuur tussen de olifanten, leeuwen, neushoorns, zebra’s en giraffen. Bij Farm Food ‘Catch me if you can’ kun je testen of je hond een snelheidsduivel is en bij de Welkoop/Eukanuba Dogfrisbee Ring geniet je van veel spektakel en enthousiasme. In het Park ligt de vertrouwde Farm Food Hondenpiste waar clinics en demonstraties met honden worden verzorgd. Nieuw is de Boerderij Piste waar bezoekers, jong en oud, genieten van een educatief programma. In het Bos breng je een leerzaam bezoek aan het Raskattenplein met onder andere het populaire Royal Canin Raskattencafé. Ook dit jaar wandel je onder een prachtig bladerdak langs de vele hondenrasverenigingen. Het is bijna alsof je door een tot leven gekomen hondenencyclopedie wandelt. Op het Strand vind je het Losloopgebied waar je hond een frisse duik in het water kan nemen en kan spelen met soortgenoten. De fanatieke hondenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het Eiland, het meest sportieve terreingedeelte van het evenement. Hier worden tientallen populaire hondensporten gedemonstreerd en worden er zelfs wedstrijden tot op het hoogste niveau georganiseerd. Hier vind je tevens het ‘Prins Lekker in je vel café’. Tussen alle drukte door kun je ontspannen op de terrassen van de verschillende foodcourts die verspreid over het evenemententerrein te vinden zijn. Daar geniet je van een gezond belegd broodje, een frisse smoothie of een lekker snack, terwijl het verrassende straattheater zorgt voor die extra bijzondere sfeerbeleving van hét festival voor dierenfans.
Praktische informatie
Openingstijden: Animal Event is op 3, 4 en 5 mei (Meivakantie) en geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Animal Event vindt plaats op Event Center Beekse Bergen te Hilvarenbeek, Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek. Dit terrein is gelegen nabij Safaripark Beekse Bergen en Speelland.

Dagkaarten: Volwassenen: € 17,50 / Kinderen € 15,-
Passe-partout (3 dagen): Volwassenen: € 29,50 / Kinderen € 25,50
Gezinskaart (2 volwassenen en 2 kinderen): € 52,50
Hondenkaart: € 2,50
Bussafari: € 6,-
Kijk voor meer informatie, actueel programma en tickets op www.animal-event.nl. Tijdens de voorverkoop profiteer je van € 2,- korting op je entreekaart. Wacht niet langer en bestel ze nu eenvoudig via de website van Animal Event!

Reacties

reacties