Eerste editie Baols festival: Feest voor het hele gezin!

De werkgroep Baols festival is volop aan het draaien. “Op 10 en 11 mei aanstaande is het zover”, aldus Nathalie Elshout, “dan krijgt Baarle haar eigen festival”.
Het idee ontstond toen Martin Verberk bedacht dat Den Bonten Os dit jaar 20 jaar bestaat. Eigenlijk weer eens tijd voor een tent op het terrein. Vanaf dat moment ging het balletje langzaam maar zeker rollen. De Jamsessie werd een contest, waarvan de winnaar zou mogen spelen op het Baols Festival.
Maar Nathalie wilde niet alleen feest in de tent. Ze dacht aan een festivalterrein waar je met je gezin naar toe gaat en verrast wordt door een heerlijke middag: “Hoe leuk zou het zijn als je de dag voor Moederdag met je hele gezin op pad kunt (opa en oma mogen ook mee)”.
“Het eerste filmpje dat we plaatsten op de FaceBook pagina van Baols Festival was in mei 2018 opgenomen. Als ik dat filmpje nu zie krijg ik er al helemaal zin in: het terrein achter Den Bonten Os ziet er heerlijk uit in het voorjaar. Ik zie alles al voor me. Voor de kinderen veel te doen. Voor de volwassenen van alles te te zien, te horen en te proeven. In combinatie met mooi weer kan dit wel eens een fantastisch feestje worden”.
Inmiddels is Nathalie met verschillende partijen in zee gegaan om het festival een “Baols” tintje te geven. Zo zal op vrijdagavond (in de tent) de muziek verzorgd worden door bands uit de buurt, met natuurlijk de winnaar van de jamsessie “Witoemoemoedaggehierrockband” en “Anaerobic”, die als winnaar uit de tombola kwam. De vrijdagavond krijgt hiermee een stevig karakter qua muziek, compleet met lichtshow.
Op zaterdagmiddag komt de muziek van 3 podia (in de tent en op het festivalterrein) en zal meer in de sfeer zijn van country, rock (‘n roll), rockabilly. Terwijl de kinderen zich vermaken met 1 van de vele activiteiten genieten de (groot)ouders van een hapje eten (slagerij Ernst Jansen) aan een gezellige tafel. Met daarbij een lekker wijntje of biertje, bijvoorbeeld een nieuw biertje van Dochter van de Korenaar. Geen zin om te zitten? :Er zijn kraampjes, oldtimers, demonstraties bijv. door de streetdance kids van Sport & Fitness van Dijk, een sap-en smoothiekraam i.s.m. Jumbo de Bresser, zing het zelf op het akoestisch karaokepodium met All About Willy en ga zo maar door. Nathalie: “ik vind het superspannend, maar heb er vreselijk veel zin in! De concurrentie is groot. Er is eigenlijk elke dag wel ergens iets te doen. Maar Baols Festival gaat je aangenaam verassen dus: Save the date en zorg dat je erbij bent op 10 en 11 mei aanstaande!”

Mochten er mensen zijn die het leuk vinden een steentje bij te dragen: we zoeken nog een aantal mensen! Het zou leuk zijn als iemand foto’s wil maken en ook kunnen we nog wat mensen gebruiken bij het begeleiden van de activiteiten. Je kunt je opgeven via de mail: [email protected].

Voor info over Baols Festival: FaceBook: Baols Festival of bel 06-49660557.
Kaartverkoop via den Bonten Os aan de Pastoor de Katerstraat 23 te Baarle Hertog en vanaf 1 maart ook bij Sport & Fitness van Dijk aan de weverstraat 9 te Baarle Nassau.

Entree vrijdagavond: € 7,50; Deuren los 19:00; aanvang programma 20:30;
Entree zaterdagmiddag: € 5,00; kinderen t/m 12 jaar gratis; terrein open 11:30; aanvang activiteiten 12:00.

Reacties

reacties