Wanneer:
1 mei 2024 @ 20:00 – 1 oktober 2024 @ 23:45
2024-05-01T20:00:00+02:00
2024-10-01T23:45:00+02:00
Waar:
Bierbrouwerij de Roos
Sint Sebastiaanstraat 4 5081 ZG Hilvarenbeek

Bierbrouwerij en museum DE ROOS,
Genieten op zijn Brabants!

Vandaag de dag klinkt op een mooie zomerse dag op de terrassen aan De Vrijthof in Hilvarenbeek – misschien wel het mooiste plein van Brabant – het geroezemoes van genietende mensen.
Amper anderhalve eeuw geleden ratelden de wielen van de karren van bierbrouwerij De Roos over de kinderkopjes van datzelfde plein en was het er een drukte van jewelste.

Sinds 1877 wordt in brouwerij de Roos bier gebrouwen. Anno 2024 is De Roos de enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland. De Roos wordt draaiende gehouden door een grote groep vrijwilligers samen met een beroepsbrouwer, want bier wordt er nog steeds gebrouwen. Diezelfde vrijwilligers wisten afgelopen december de landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs in de wacht te slepen.

Een bezoek aan De Roos brengt u terug naar lang vervlogen tijden. Als u de Museumbrouwerij bezocht heeft, weet u dat wort geen schrijffout is, wie Rooie Fik was en wat een mutsaard is. U heeft dan ook een kijkje kunnen nemen bij de moderne microbrouwerij waar de bieren gebrouwen worden die De Roos tegenwoordig aanbiedt.

Het museum is op eigen houtje te bezoeken met een audioguide, maar u kunt ook met een echte gids (wel reserveren, zie website) op stap gaan door De Roos. Na afloop kunt u genieten van onze bieren in het proeflokaal. Wat dacht u van een Bikse Triple, Quadrupel of Witte? Een Bikse IPA, Dubbel of Rooie ik kan natuurlijk ook. Zin in een bierproeverij met oorkonde? Dat kan ook! In ons proeflokaal kunt u verder onze lokaal geproduceerde bierkaas- of worstplankjes proberen. En natuurlijk schenken we ook fris en wijn.

Heeft u na uw bezoek nog trek in een Roosbiertje? In onze museumwinkel kunt u al onze bieren kopen om er thuis of op de camping van te genieten of gewoon om ze cadeau te geven.

Bierbrouwerij De Roos is het hele jaar geopend op vrijdag van 20.00 – 24.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.
Vanaf 1 mei tot 1 oktober hanteren we zomer rooster; In die periode bent u ook van harte welkom op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 – 17.00 uur. De vrijdagavond is gedurende die periode gesloten.

In de zomer periode hebben we wel regelmatig gezellige evenementen en festivals op de planning staan.
Op onze website kunt u in de agenda precies zien welke activiteiten er zijn maar ook de actuele openingstijden.

Groepen van 10 personen of meer kunnen contact opnemen voor een bezoek buiten de reguliere openingstijden. Met de MuseumJaarKaart bezoekt u ons museum gratis met een audioguide.

Tot ziens en pROOSt!

Bierbrouwerij De Roos
Sint Sebastiaanstraat 4
5081 ZG Hilvarenbeek
E: [email protected]
W: www.bierbrouwerijderoos.nl
T: 013 505 5045

Reacties

reacties