Wanneer:
29 juli 2018 @ 11:00 – 17:00
2018-07-29T11:00:00+02:00
2018-07-29T17:00:00+02:00
Waar:
5531 Bladel
Nederland

Beleef de Blaalse Zomermarkt

Een gevarieerde markt volop sfeer en entertainment. Ontdek en beleef het zelf!

Door Myrthe Peters

Struinen langs de vele marktkramen op de braderie, snuffelen door oude boeken bij de boekenmarkt, neuzen door de verscheidenheid aan spullen bij de tweedehands markt en net dat ene vinden waar je al heel lang naar op zoek was. Genietend van een ijsje wandel je ook even over de rommelmarkt terwijl je op de achtergrond luistert naar een orkest die voorbij marcheert; dé perfecte zomerse vakantiedag. Dit is in een notendop de 46ste editie van de Blaalse Zomermarkt die op zondag 29 juli 2018 plaats vindt.

Ook dit jaar organiseert Stichting Zomermarkt Bladel op de laatste zondag van juli een van de oudste markten van de Brabantse Kempen in het winkelcentrum van Bladel; de Blaalse Zomermarkt. Het belooft weer een gevarieerde en sfeervolle markt te worden waar jong en oud zich een middag uitstekend kunnen vermaken. Zo vind je op de drukbezochte boekenmarkt een keur aan boeken; van nieuw tot gebruikt, van spannende thrillers tot grappige strips. Ook dit jaar zijn er weer tal van kramen voor de tweedehands markt waar je leuke koopjes op de kop kunt tikken. En vergeet niet de rommelmarkt waar je onverwachts leuke spullen kunt aantreffen. De kramen van de braderie worden afgewisseld met stands van de winkels die voor deze gelegenheid bijna allemaal open zijn. Frans Peters, een van de organisatoren van dit evenement: “De Blaalse Zomermarkt is een aantrekkelijk verzorgde markt met een breed assortiment waar een gezellige drukte heerst”. De markt valt altijd in de zomervakantie. Ideaal dus ook voor de vele toeristen die in de zomer in de regio neerstrijken en een dagje vermaak zoeken.

Gratis kinderplein

Voor de gelegenheid is het Burg. van Houdtplein voor deze dag omgedoopt tot kinderplein. Het plein is een ware belevenis. Kinderen kunnen zwieren en zwaaien in de authentieke draaimolen of zich uitleven op het springkussen. Schminkers staan te popelen om de snoetjes te veranderen in beestachtig gevaarlijke tijgers, betoverende prinsessen of stoere helden. Er is kindertheater met elk uur een wervelende show en natuurlijk niet te vergeten het grote schommelschip voor de kleinsten. Tip: laat de kinderen een silhouet maken. Een leuke en blijvende herinnering aan deze heerlijke dag. En terwijl de kinderen gratis genieten van deze attracties en entertainment kunnen de ouders op hetzelfde plein, onder het genot van een fris drankje en life muziek, op het terras vertoeven dat TWC Het Snelle Wiel speciaal voor deze dag heeft opgezet.

Lokale verenigingen

Een onmisbaar ingrediënt van deze succesvolle markt zijn de vrijwilligers van de lokale verenigingen die met de opbrengsten hun clubkas kunnen spekken. Frans: “De zomermarkt wordt breed gedragen door de Bladelse verenigingen en helpen ieder op eigen wijze mee aan het slagen van deze markt. Ook ik wil als lid van Harmonie l’Union op deze manier een bijdrage leveren aan mijn vereniging”. Zo richt onder meer Pels & Pluim speciaal voor deze dag een kinderboerderij in, zorgt de lokale wielerclub voor een van de vele terrassen die op of nabij de markt te vinden zijn en organiseert Harmonie l’Union om 12.00 uur de officiële opening.

Ding mee naar een vakantiereis

Nog een tip: lever je entreebewijs ingevuld en wel in bij de organisatiestand die voor de kerk te vinden is. Onder de bezoekers van de zomermarkt wordt namelijk, net als voorgaande jaren, een vakantiereis verloot. Daar wil jij toch ook kans op maken?
De entree is € 2,50 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en een mooie video impressie kijk op www.zomermarktbladel.nl.

Reacties

reacties