De boerendag en trekkertrek op zondag 29 juli in Vessem garandeert weer een mooi dagje uit. Oude tractoren, nieuwe tractoren en speciale tractoren, oude ambachten, een kinderhoek en het Brabants kampioenschap Treeworkers bieden voor elk wat wils. Eten, drinken en muziek completeren deze 23e Boerendag/Trekkertrek. De stichting Vessem vur Vessem heeft er met een grote groep vrijwilligers weer de schouders onder gezet om voor u een mooie dag te organiseren.

De trekkertrek

Vanaf 9.00 uur ‘s ochtends barst het geweld weer los in veel gewichtsklassen voor de standaard landbouwtrekkers. Later op de dag komen het grotere spektakel van de Specials aan de beurt met speciaal voor de treksport gebouwde tractoren met enkele duizenden pk’s. Hieronder ook weer Jerommeke IV en Jerommeke V van oud-Vessemnaren Wim en Wimke van de Heijning. Welke tractors komen het verst, welke halen een full pull en wie kan dat het snelst? Op drie banen worden de wedstrijden gehouden, dus er is continu actie.

 De boerendag

Ook op de boerendag kunt u tractoren vinden, maar deze zijn een stuk ouder en hebben minder pk’s dan die van de trekkertrek. Maar niet alleen de fans van de trekkers komen aan hun trekken, op de boerendag zijn tal van andere activiteiten. Zo wordt er vanaf 11:00 uur op ouderwetse wijze rogge gemaaid en gedorst, er worden oude boerenambachten gedemonstreerd en er zijn oude landbouwwerktuigen te zien. In een heuse ouderwetse oven wordt er brood gebakken en op een houtvuur nostalgische pannenkoeken gebakken.

 Treeworkers

Al weer voor de derde keer vindt het Brabants kamioenschap treeworkers plaats. Deze treeworkers zijn mensen die werken in de bosbouw. Welke treeworker kan een boom precies op de juiste plek laten vallen? Welke treeworker klimt het snelst 15 m naar boven? Wie legt het snelst de ketting op de kettingzaag en wie gooit de bijl in de roos? Op het eind van de dag zal blijken wie de beste all round treeworker is.

De Kinderhoek

Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek met springkussens en verschillende spellen. Ook kunnen de kinderen geschminkt worden. Onder de kinderen t/m 10 jaar worden enkele traptractors verloot.

Avondprogramma

Als de wedstrijden zijn afgelopen en de rogge gemaaid dan is het nog de hele avond feest in de feesttent. DJ Tony Macroni zal zorgen voor de muzikale omlijsting.

Al met al een hele dag plezier met een hoop te zien en te beleven! Wij hopen u te verwelkomen op ons evenement! Tot dan!

Reacties

reacties