Wanneer:
9 april 2019 @ 10:00 – 26 juli 2019 @ 17:00
2019-04-09T10:00:00+02:00
2019-07-26T17:00:00+02:00

De unieke, interactieve expositie ‘A Je To’ van Buurman en Buurman staat tot en met 26 juli in Brabant!

Ruim 40 jaar bestaat de onweerstaanbare tv-serie Buurman en Buurman al. De twee klussende buurmannen beleven in en om het huis allerlei avonturen. Hun kreet “A je To” is Tsjechisch voor: “en dat is het” of “voor mekaar”. De serie komt van origine dan ook uit Tsjechië. De originele titel is “Pat Mat” .

Gewoon even een sinaasappel uitpersen. Fluitje van een cent zou je zeggen. Maar niet voor Buurman en Buurman. De twee (on)handige klussers uit de gelijknamige animatieserie helpen de benodigde sinaasappelpers in een handomdraai naar de filistijnen. En vervolgens gaat het tweetal op zoek naar oplossingen om alsnog het oorspronkelijke doel te bereiken. Na verschillende pogingen met een bankschroef en een cirkelzaag, wordt uiteindelijk een kamerkast eigenhandig omgebouwd tot een nieuwe sinaasappelpers. Zo, de klus is geklaard en de twee mannen zijn daar uitermate tevreden over: a je to! Het keukentje waarin de twee hun sinaasappelprobleem proberen te tackelen, is een van de originele decors in de interactieve tentoonstelling van Buurman en Buurman.

De tentoonstelling is tot en met 26 juli te bezichtigen in Sociaal Cultureel Centrum De Enck in Oirschot. Met daarin originele decorstukken uit de studio’s in Praag, filmpjes, foto’s en de historie van de (on)handige buurmannen. Kinderen kunnen er naar hartenlust bouwen, spelen en klussen. Kortom “word er timmerman, metselaar of klusjesman”! Het maken van een eigen Buurman en Buurman stopmotion filmpje behoort ook tot de mogelijkheden. Met twee beweegbare poppen en een camera kunnen bezoekers hun eigen Buurman en Buurman filmpje maken. De expositie is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het een feest der herkenning. De tentoonstelling komt mede tot stand door de samenwerking met producent Mark van Ierssel.

Een kaartje is €6,- p.p. inclusief één kopje koffie, thee of ranja!

Openingstijden tentoonstelling:
Maandag t/m zaterdag: 10:00u-17:00u
Zondag: 12:00u-17:00u

Voor meer informatie kijk op: www.deenck.nl

Reacties

reacties