Ook in 2017 wordt op de laatste zondag van augustus De Schakel weer georganiseerd in de Antwerpse Kempen. Dit fietsevenement, het grootste in Vlaanderen, gaat dit jaar door op 27 augustus. Net als elk jaar zal het weer “de plezantste afsluiter van de zomervakantie” zijn.

De Schakel is werkelijk een belevenis. De routes zijn allemaal goed afgepijld en welke route je ook neemt, je komt altijd weer terug in een start- en controlepost, die een “hut” genoemd wordt. In die hut is animatie en er is wat te eten en te drinken. Als je een keer hebt deelgenomen kom je elk jaar terug.

Voor de lezer van De Recreant is De Schakel dichtbij. De Schakel heeft al vele jaren start- en controleplaatsen in de gemeente Ravels en Baarle-Hertog/Nassau. Voor het derde jaar zijn er ook start- en controle plaatsen in Alphen en in Chaam. Maar ook de start- en controle plaatsen in Arendonk, Retie, Dessel en Mol zijn goed bereikbaar.

Deelname kost 4 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar. Voor dat bedrag kun je niet alleen deelnemen maar krijg je ook een appel, een wafel, tegoed en kortingsbonnen ter waarde van meer dan 20 euro en ben je verzekerd. Bovendien maak je kans op waardevolle prijzen waaronder twee e-bikes van Batavus. Dit jaar zijn er ook zes vakanties in het zuiden van Frankrijk te winnen. De totale prijzenpot heeft dit jaar trouwens een waarde van meer dan 15.000 euro. Op www.schakel.be vind je meer informatie of volg De Schakel op Facebook: fietsevenement de schakel.

 

Reacties

reacties