Fietsevenement De Schakel, jubileumeditie!

De laatste zondag van augustus wordt traditiegetrouw De Schakel gereden. De Schakel voorstellen is zeer eenvoudig. Het is een “aaneenschakeling” van fietsroutes in de Antwerpse Kempen. In 32 gemeenten kan er op 47 plaatsen vertrokken worden. Hiervoor wordt er op meer dan 1000 km pijlen gehangen. De deelnemers kunnen zelf een tocht samenstellen of de hulp vragen van de routecoördinator die hen graag op weg helpt.

De Schakel is er voor iedereen. De geoefende en sportieve fietser kan verschillende routes uitstippelen van meer dan 100 km terwijl er voor de recreatieve fietser en gezinnen met jonge kinderen heel wat keuzes zijn vanaf 25 km. We zorgen er steeds voor dat er zoveel mogelijk langs verkeersvrije of verkeersluwe wegen gefietst wordt. Ongeveer elke 10 kilometer is een controlepost die we een “Kempenhut” noemen. In elke hut is er animatie voorzien waarbij we zeker de kinderen niet vergeten en waar men zijn beste beentje voorzet om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven.

De deelnameprijs bedraagt 4 euro en voor kinderen tot 12 jaar 1 euro. Bij deelname krijgt elke deelnemer bij het vertrek een appel, een wafel, een fietswimpel en een routeplan. Men is bovendien verzekerd en bij pech is VAB al onderweg. Bij het inleveren van de deelnamestrook kan je een van onze fantastische prijzen winnen. In onze prijzenpot zitten er voor onze jubileumeditie voor meer dan 18.000 euro prijzen zoals: 2 splinternieuwe e-bikes geschonken door Batavus, 2 stadsfietsen en 8 weekverblijven in Zuid-Frankrijk en in de Oostkantons bij Vlaamse B&B’s ter waarde van gemiddeld 600 euro en heel wat weekends in B&B’s in de regio.

De moeite, niet. Maar daar houdt het zeker niet op. Op onze website kan je alle te winnen prijzen vinden. Wat moet je doen om zo’n prijs te winnen? Gewoon meedoen en genieten!!!

Voor de lezer van De Recreant is De Schakel dichtbij. De Schakel heeft al vele jaren start- en controleplaatsen in de gemeente Ravels en Baarle-Hertog. In de gemeente Ravels zijn drie hutten: in Ravels, Weelde en Poppel. In Baarle-Hertog zijn er twee: in Baarle en in Zondereigen. Voor het vierde jaar zijn er ook start- en controle plaatsen in Alphen en in Chaam. Maar ook de start- en controle plaatsen in Arendonk, Retie, Dessel en Mol zijn goed bereikbaar. Tot 26 augustus.

Meer info kan je vinden op onze website www.schakel.be of in onze brochure die te verkrijgen is in het VVV-kantoor.

Reacties

reacties