Wanneer:
11 juni 2017 @ 10:30 – 17:00
2017-06-11T10:30:00+02:00
2017-06-11T17:00:00+02:00
Waar:
5133 Riel
Nederland

Zondag 11 juni: Kaaienmarkt nieuw onderdeel Rielse Jaarmarkt

De Rielse Jaarmarkt wordt uitgebreid met een Kaaienmarkt. Alle inwoners van Riel en omgeving kunnen er een kraam huren om hun overtollige spullen aan de man te brengen. Ook de markt voor de jeugd krijgt de toevoeging Kaaienmarkt. Met een Fanzone wordt ingehaakt op het voetbaltoernooi EK Vrouwen 2017 in speelstad Tilburg. De Jaarmarkt Riel vindt op 11 juni plaats van 10.30 tot 17.00 uur.

“De zolder- en de speelkamer kunnen kort voor de vakantie leeggemaakt worden”, zegt Jozef van den Corput van de organisatie van Jaarmarkt Riel. Hij verwijst naar de markt met tweedehands goederen, die doorgaat onder de naam Kaaienmarkt. “Een kraam huren, maximaal twee per persoon, kost vijftien euro en er mogen geen etenswaren en nieuwe artikelen/goederen worden verkocht.” Hij verwacht veel belangstelling (‘vol is vol’) en de kramen zijn voorbehouden aan particulieren.

Puur Natuur

Riel Puur Natuur is een onderdeel van de jaarmarkt en ontpopt zich die dag als een grote korf met streekproducten. “Je verbaast je er over wat er in Riel allemaal wordt verbouwd.” Het gebruik en de toepassing van streekproducten is niet alleen een trend maar vaak ook gezond. Ruiken en proeven staat centraal en ook mensen met bijzondere streekproducten kunnen een kraam huren.

Kindervermaak

Onder de Notenboom staat vermaak voor de jeugd centraal. Het kinderplein wordt ingevuld in samenwerking met Mainframe Goirle en Scouting Riel. Het is daar waar ook de mobiele Fanzone van EK Vrouwen 2017 staat opgesteld.

Korenfestival

Het Riels Korenfestival was vorig jaar een schot in de roos. Een tweede editie dient zich aan op 11 juni tijdens de Rielse Jaarmarkt. Er komen diverse podia, zowel op de Kaaienmarkt als op andere locaties in Riel zoals nabij Kerkzicht, d’n Overkant, de Boerenschuur en ’t Luikske.

Tijdens de Jaarmarkt Riel bruist het centrum van de kern en dat onder auspiciën van Ondernemers Vereniging Riel.

Reacties

reacties