18 kunstenaars te bezichtigen op 9 locaties in Hoogeloon

18 Hoogeloonse kunstenaars doen in het weekend van 25 en 26 augustus 2018 mee aan de tweede editie van ‘HOOGELOON, Kunst in Zicht’.

Op zaterdag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur stellen zij hun ateliers open voor het publiek.

Het doel van de kunstroute is om belangstellenden uit De Kempen en omstreken de rijke diversiteit van kunstvormen, die in Hoogeloon worden beoefend, te laten zien.

Er zijn veel kunstvormen vertegenwoordigd: keramiek, schilderijen, tekeningen, objecten in glas, metaal en steen, textiel, bloemsierkunst en brocante. De deelnemende kunstenaars zullen vol enthousiasme en trots hun werk tonen en daarover vertellen.

De Atelierroute ‘HOOGELOON, Kunst in Zicht’ wordt door heel Hoogeloon georganiseerd. Op de meeste locaties stellen meerdere kunstenaars uit verschillende disciplines hun werk te n toon. De route is bij uitstek geschikt voor fietsers, maar de locaties zijn ook goed per auto bereikbaar. Rondom het Valensplein zijn zelfs vier locaties op loopafstand van elkaar.

Op de facebookpagina van ‘HOOGELOON, Kunst in Zicht’ kan iedereen ook alvast het werk van verschillende kunstenaars bekijken en iets over hen lezen.

www.facebook.com/hoogeloonkunstinzicht

Aan deze atelierroute is een goed doel gekoppeld: de Stichting MORE AFRICA.

More Africa is een kleine non-gouvernementele organisatie die zich richt op kinderen en jong volwassenen met fysieke en/of mentale beperkingen. In het MORE Africa learining Centre krijgen ze speciaal onderwijs, fysiotherapie en fysieke training. Verder is er dagopvang voor kinderen, die vanwege hun handicaps niet elders naar school kunnen. Voor boven de 18 jaar biedt het project werkervaringsplaatsen in de eigen organisatie. Dit project is opgericht en wordt geleid door Ellen van Beers uit Hoogeloon.

Reacties

reacties