Wanneer:
16 juni 2017 @ 20:30
2017-06-16T20:30:00+02:00
2017-06-16T20:45:00+02:00
Waar:
Kloosterplein
5051 Goirle
Nederland

MidZomer Festival Goirle krijgt kwaliteitsimpuls

 Het MidZomer Festival in juni in Goirle krijgt enkele verrassende wendingen. Goirle Zingt op vrijdag wordt verfijnd, MidSummerParty op zaterdagavond wordt een groot Tribute-spektakel met een Engelse act en het zondagmiddag muziekprogramma ´MidZomer-Mix´ richt zich op kinderen en volwassenen.

Afspraak: 16, 17 en 18 juni op het Kloosterplein in Goirle. “We hebben heel wat getornd aan het programma om het kwalitatief nog hoogwaardiger op de kaart te zetten”, zegt voorzitter Fons van Dijck. Veel programmaonderdelen kan hij in dit vroege stadium nog niet prijsgeven. “Gesprekken lopen, contracten moeten nog worden getekend.” Toch niet een paar hints? “Natuurlijk: Goirle Zingt krijgt een formule zoals Nederland die kent van de Toppers in de Amsterdam Arena. De Harmonie en coverband Blast zorgen voor sfeervolle muzikale ondersteuning. Lekker over de top, een hoog meezinggehalte en een aankleding van het plein die er niet om liegt.” Ook over de zondagmiddag wil de voorzitter wel wat kwijt. “Peer de Graaf geeft vroeg op de middag invulling aan een kinderprogramma en zorgt daarna voor de rest van de familie met een uiterst, vermakelijke, veelzijdige muzikale middag.” De Graaf is een bekende in Midden Brabant en ver daarbuiten. Hij geeft zijn repertoire even gemakkelijk een Zuid-Amerikaanse als een jazzy inslag. “Inspelen op het publiek, ook met zijn bindteksten, is hem op het lange lijf geschreven.” En daarna is het blues wat er klinkt!

Van Dijck kan over de zaterdagavond nog weinig zeggen. “We hebben twee bands waarvan een uit het buitenland. De regiotrekker is zeker Elvix and the Teddybears. Spektakel verzekerd zo blijkt uit de eerste signalen maar het vraagt een hele investering. Hopelijk sluit ondernemend Goirle massaal aan en kunnen we extra uitpakken zodat het een groot muzikaal dansfeest wordt. Aan de herkenbaarheid van de Tribute-artiest en zijn band zal het niet liggen.” Goirle Zingt begint op vrijdag 16 juni om 20.30 uur, MidSummerParty vangt op 17 juni om 20.30 uur aan. Zondagmiddag begint MidZomer-Mix muzikaal voor de kids om 14.00 uur. Daarna gaan de kinderen actief aan de gang in samenwerking met MainFrame en de Mobiele Fanzone terwijl de muziek wordt afgestemd op de volwassenen. Als vanouds verzorgt Keurslager Van Hest vanaf 15.30 uur een zondagmiddaghap.

Reacties

reacties