Wanneer:
23 juli 2016 @ 18:00
2016-07-23T18:00:00+02:00
2016-07-23T18:15:00+02:00
Waar:
Baarle-Hertog Cultureel Centrum
2387 Baarle-Hertog
België
Kosten:
Gratis

9e Midzomernachtfair in Baarle-Hertog-Nassau op 23 juli

 Een groot dorpsfeest op een warme zomeravond. Dat is de Midzomernachtfair in Baarle-Hertog-Nassau. In 2008 geboren en sindsdien een jaarlijks terugkerende traditie op de zaterdagavond als de Nederlandse schoolvakantie is begonnen. Dit jaar voor de 9e keer en laat in de zomer, op zaterdag 23 juli. Het hele centrum is ervoor afgesloten vanaf 12.00 uur om bijna 300 kramen op te bouwen en rond 18.00 uur begint de markt. Terrassen nemen een belangrijke plaats in bij de Midzomernachtfair in Baarle. Ze beslaan grote ruimtes dwars over de straten heen, en in de buurt is meestal ook muziek. Er is overal entertainment, aanbiedingen, de winkels zijn open en wanneer de zon ondergaat zal de verlichting in de kramen gaan branden en wordt de Midzomernachtfair sfeervol verlicht, tot middernacht. Gratis toegankelijk, dus kom zeker een kijkje nemen op de Midzomernachtfair in Baarle op zaterdagavond 23 juli 2016.

De Midzomernacht is ooit ontstaan als idee bij de ondernemersvereniging StOB. Die wilde moonlightshopping organiseren en besloot er een markt aan te koppelen. De kramen werden en worden nog steeds verhuurd door Fresh Events uit Den Haag die samen met de Stichting Ondernemend Baarle dit evenement al voor de 9e keer organiseert. Een deel van de markt is ingeruimd voor streekproducten. Wijnen, bonbons, fruit, tafels en nog veel meer. Te vinden rondom de Belgische Remigiuskerk.

Verder op de fair: aardbeien, worstenbroodjes, sieraden, boeken, dameskleding, woondecoratie, snoep, lederwaren, kralen, mineralen en edelstenen, churro’s, speelgoed… En de lokale winkeliers pakken uit met speciale acties en aanbiedingen; winkels zijn open tot middernacht. Kunst wordt er gepresenteerd, soms zijn er mooie auto’s, elk jaar zijn er bijzondere dingen. De Midzomernachtfair is daarmee niet zomaar een braderie. Lokale ondernemers geven een extra aantrekkelijk tintje en als het wat frisser is kun je de winkels binnenlopen. Soms organiseert iemand een modeshow of workshop bij zijn bedrijf.

Bij de Hollandse kerk, is het hele kerkplein ingericht als Partyplein en kun je genieten van muziek van bekende dj’s. Ook de overige horeca zorgt voor muzikaal entertainment; bij elk terras is wel iets van muziek te horen; bands en zangers of zangeressen, Nederlandse of Vlaamse lokale talenten. Op de fair lopen muziekgezelschappen rond en straattheater kunt u op diverse plekken vinden. Zoals het Bankstel; dat is een wonderlijke combinatie van Living Statue en bewegingstheater. In deze bank zitten twee spelers verwerkt. Zij wenken steeds twee willekeurige gasten. Het Bankstel leeft, kijkt, praat, fluistert, roddelt, zingt, en is het niet altijd met zichzelf eens.

Bubbels en bellen komen tot leven door onze Bellenblaas Artiest. Hele kleine bubbels en hele grote bubbels vullen de ruimte. Zeepbellen die stuiteren en zeepbellen die onder een doek uitkomen. Laat je verbazen door de Bellenblaas Artiest. Naast deze professionele bellenblazer kan het publiek ook zelf aan de slag met de zeepbellen attributen. Wie maakt de mooiste en grootste bellen?

Een konijn vol grappen en streken en die ook nog eens mooie ballonfiguren maakt. Ook dat zie je op de Midzomernachtfair, net als de ganzenhoeder die vorig jaar veel verbazing oogstte door met zijn groep ganzen onverstoorbaar door de grote mensenmenigte te lopen. Komt dat zien!

Op de Midzomernachtfair ook een gezellige zandtafel voor de kinderen, waar zij naar hartenlust kunnen spelen met emmertjes, schepjes en verschillende vormpjes. Er zijn begeleiders die de kinderen mee zullen helpen om de mooiste creaties te maken. Kleine kermisattracties voor de kinderen vervolmaken deze 9e Midzomernachtfair.

 

Reacties

reacties