Wanneer:
7 oktober 2018 @ 10:00
2018-10-07T10:00:00+02:00
2018-10-07T10:15:00+02:00
Waar:
De Hovel
5051 Goirle
Nederland

De 1e Goirlese Reuzenoptocht komt er aan!

een uniek en schitterend schouwspel

De voorbereiding van de eerste Goirlese Reuzenoptocht ooit op zondagmiddag 7 oktober 2018 verloopt voorspoedig. Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel is stevig bezig om de reuzenoptocht vorm en inhoud te geven. Het wordt een grote, internationale Reuzenoptocht van 32 reuzen, reuzinnen en reusjes, begeleid door diverse muziekgroepen. De deelnemende reuzen zijn afkomstig uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië. De Goirlese reuzin Johanna Abcovia en de Rielse reus Toon mee ’t Vèèreke zullen gastvrouw en gastheer zijn. De reuzen en reuzinnen worden vanaf 10.00 uur opgebouwd op het Havep-terrein aan de Bergstraat. Vandaar trekt rond 13.45 uur een kleurrijke en imposante stoet op de eerste zondag van oktober 2018 door het Goirlese centrum. De eerste Goirlese Reuzenoptocht vindt plaats vijftig jaar na de laatste Sint Jansstoet van 1968. Noteer 7 oktober 2018 alvast in uw agenda!

Ook de activiteiten rond de reuzenoptocht zijn voor een groot deel rond. Alles bij elkaar zal het een bijzonder Bourgondisch festijn worden.

Activiteiten op het Kloosterplein

Voor en tijdens de Reuzenoptocht zullen op het Kloosterplein discoshow Memory Lane en de band Back in Time optreden. De vereniging Recreatie en Toerisme heeft inmiddels Goirlese ondernemers gevraagd zich te presenteren en/of deel te nemen aan een kleine, intieme “streekmarkt”. Kinderen kunnen meedoen aan een wedstrijd reuzen tekenen. Ook worden op het Kloosterplein voor kinderen verhalen over reuzen verteld. Daarnaast wil Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel nog enkele activiteiten voor kinderen organiseren.

Na afloop van de Reuzenoptocht zullen de deelnemende reuzen en reuzinnen nog enige tijd opgesteld staan op het Kloosterplein of directe omgeving. Enkele reuzen en reuzinnen voeren daar dan een reuzendans uit. Erg leuk om hen te zien dansen!

De festiviteiten worden afgesloten met een spetterend optreden van de welbekende band Ogham.

Schitterend schouwspel

De Reuzenoptocht biedt een geweldig schouwspel en veel kijkplezier voor de inwoners van Goirle en Riel en verre omgeving. Zij zullen een prachtige stoet van kleurrijke reuzen en reuzinnen, begeleid door diverse muziekgroepen, aan zich voorbij zien trekken. Tevens brengt Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel met dit evenement de reuzencultuur en de traditie van reuzenoptochten onder de aandacht van de toeschouwers.

Wij beogen van de Reuzenoptocht in Goirle een traditie te maken, waarin om de 5 jaar een Reuzenoptocht door Goirle trekt.

Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel weet zich gesteund, ook in financiële zin, door de gemeente Goirle, die de Reuzenoptocht ziet als een vernieuwend project met een bijzondere kwaliteit.

Ook via onze Facebookpagina op www.reuzengildegoirle-riel.nl informeren wij u de komende tijd regelmatig over de ontwikkelingen rond de eerste Goirlese Reuzenoptocht.

Vriend van de Goirlese reuzin en de Rielse reus

Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel zet zich in voor het beheer en het voortbestaan van de reuzin van Goirle en de reus van Riel en voor het behoud van de reuzencultuur.

Draagt u de reuzin en de reus een warm hart toe, wordt dan Vriend van Johanna Abcovia en Toon mee `t vèèreke. U bent al vriend voor € 2,50 per maand. Verschillende mensen zijn nu al voorgegaan!

U kunt zich aanmelden via e-mail [email protected] of door te bellen naar 013 5346700.

Reacties

reacties