Wanneer:
26 juli 2018 @ 11:00 – 17:00
2018-07-26T11:00:00+02:00
2018-07-26T17:00:00+02:00

Op de donderdagen 26 juli, 2 en 9 augustus is het centrum van Eersel weer in de greep van de toeristendagen. De Nieuwstraat, Hint, Markt en Dijk zullen bol staan van activiteiten. Een sfeermarkt met ruim 120 kramen, zorgt ervoor dat de bezoeker aan zijn trekken komt. Er is van alles te koop.

Zoals het de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden, zijn de Toeristendagen zeker geen alledaagse braderie. Een belangrijk element tijdens deze dagen zijn de artiesten van het straattheater, DE sfeermakers tijdens de drie dagen. Voor de kinderen is de vertrouwde Clown Cees ook dit jaar weer aanwezig. Verder vooral acts die Eersel nog niet eerder hebben aangedaan. Acts die een vaste plek hebben, maar ook diverse rondlopende artiesten maken de wandeling over de sfeermarkt tot een verrassende zomerse activiteit. Zo zien we een kleurrijke en opvallend muzikale, reusachtige kip over de markt rondlopen. Draakvogels voeren een magische show op. Een spel tussen mens en schaduw zal iedereen – van jong tot oud – boeien. Straattheater, voor ieder wat wils, dat wekelijks een andere bezetting kent.

Uiteraard komt ook de inwendige mens niets tekort. De palingrokerij verspreidt zijn geuren, net zoals de ronddraaiende kippen. Sushi, Spaanse churros, hamburgers, biologische friet en vis om maar wat voorbeelden te noemen. De horeca op en rond de Markt zet ook haar beste beentje voor om het de bezoeker naar de zin te maken.

Aan de rand van het dorp is voldoende parkeergelegenheid. De markt begint om 11 uur en duurt tot 17 uur. Daarna zal het op de Markt ook nog gezellig blijven met een muzikaal programma.

De toegang tot de Eerselse Toeristendagen is – zoals al jaren gebruikelijk – nog steeds geheel gratis! Graag verwelkomen we jong en oud op dit evenement, dat garant staat voor een mooie dag.

Foto’s: Fotomeulenhof

Reacties

reacties