Wanneer:
31 juli 2016 @ 09:00
2016-07-31T09:00:00+02:00
2016-07-31T09:15:00+02:00
Waar:
5512 Vessem
Nederland
Kosten:
Gratis

Vele tractoren, oude ambachten, een kinderhoek, het Brabants kampioenschap Treeworkers en een drankje met wat feestmuziek. Op zondag 31 juli zal dit weer  het recept zijn voor een mooie zomerse zondag in Vessem! Ook dit jaar doet de organisatie ‘Vessem Vur Vessem’ met deze beproefde combinatie er voor de 22e keer weer alles aan om deze dag tot een succes te maken.

Toch is het niet ieder jaar hetzelfde. Zo wordt er door de diverse commissies alles aan gedaan om toch weer wat extra’s te brengen. Ten eerste heeft de kinderhoek dit jaar “Kermis” als thema. Voor alle kinderen staan er luchtkussens, ze mogen de brandweer helpen met blussen en iedereen mag zijn eigen pannenkoeken bakken. Ook zal de brandweer demonstraties geven hoe ze bij een ongeluk een auto moeten open knippen.

Bij de Trekkertrek-wedstrijd is er dit jaar naast klasses met standaard- en boerensport-tractoren ook weer een dames-klasse, “Ladies only” dus! Daarnaast zullen dit jaar weer vele specials mee rijden, machines die speciaal voor dit soort wedstrijden zijn gebouwd. Hieronder bevinden zich “Jerommeke IV” en “Jerommeke V” van oud-Vessemnaren Wim en Wimke van de Heijning.

De Boerendag blijft volgens de reacties  van de vele, jaarlijkse bezoekers steeds een gouden greep. Vele vrijwilligers voeren vanaf 11.00 uur al het werk uit van het boerenleven, zoals het vroeger ook werd gedaan. Met paard en wagen rijden, koren maaien met een “zigt”, dorsen met een “klepel”, manden vlechten, rondtuffende, oude tractoren en ga zo maar door! Neem hier zeker eens de moeite voor om het vakmanschap van al deze vrijwilligers te bekijken en misschien wilt u het zelf ook wel eens proberen?

Nieuw dit jaar is het Brabants kampioenschap Treeworkers. Tijdens dit kampioenschap gaan treeworkers, mensen werkzaam in de bosbouw, met elkaar de strijd aan: wie laat het meest kundigheid en vakmanschap zien? Wie kan een boom omzagen en precies op een vooraf bepaald punt laten vallen? Wie gooit een “one”-hunderd-and-eighty!!!” met houthakkers-darts? Wie kan het snelst naar de top van een 15 meter hoge boom klimmen, zonder er uit te vallen natuurlijk? En dit zijn nog maar slechts enkele onderdelen van dit spectaculaire kampioenschap!

Als het dorsen gedaan is, de laatste tractor zijn “Full Pull” heeft gehaald en er bij de Treeworkers een kampioen is uitgeroepen, gaat het feest nog even door onze feest-tent. Een bekende, regionale DJ  zal dit jaar weer voor de juiste sfeer zorgen.

Vanaf 9.00 uur beginnen de Trekkertrek wedstrijden. Vanaf 11.00 uur zullen de demonstraties bij de Boerendag van start gaan. Het kampioenschap Treeworkers zal rond 13.00 beginnen. En de tent blijft open tot in de late uurtjes…..

Al met al een hele dag  plezier met een hoop te zien en te beleven! Wij hopen u te verwelkomen op ons evenement! Tot dan!

Reacties

reacties