Wanneer:
10 september 2016 hele dag
2016-09-10T00:00:00+02:00
2016-09-11T00:00:00+02:00
Waar:
Vrijthof
Vrijthof
5081 Hilvarenbeek
Nederland
Kosten:
Gratis

Museumbrouwerij De Roos, da’s Roosachtig genieten!

Een koelschip? Een gietijzeren roerkuip? Stoken op mutsaard? Bij Museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek is te zien hoe bier in het verleden werd gebrouwen. Sterker nog: het is de enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland en onze vrijwilligers zijn daar gruwelijk trots op. Van 1877 tot 1933 was in het ruime pand volop bedrijvigheid.

Aan het einde van de vorige eeuw stak een groep vrijwilligers de koppen bij mekaar. Een dikke stoflaag werd verwijderd, een schat aan brouwhistorie kwam tevoorschijn. Koperen ketels die de Tweede Wereldoorlog glansrijk hebben doorstaan, waar vind je dat nog?

Het museum is intussen uitgebreid met een onlangs gerenoveerd proeflokaal, het Brabants Bier Documentatiecentrum en een eigen brouwerij, die in 2016 fors in capaciteit gaat toenemen. Daar zijn tweewekelijks vrijwilligers aan de slag om heerlijke bieren als Rooie Fik, Dubbele Konjel en Bikse Tripel te brouwen. Onze Dubbele Herfstbock werd zelfs uitgeroepen tot het twee beste zware bockbier van Nederland en daar zijn we gruwelijk trots op.

Met trots presenteren wij de Bikse Tripel, ons meest robuuste standaardbier met 8% alcohol. Een stevige tripel zoals er geen tweede is, een eigenwijs bier, vol en romig maar ook fris, fruitig en bitter. Inmiddels hoort de Bikse Tripel bij de top 3 van Brabants Lekkerste Bieren.

Graag nodigen wij u uit op ons Historisch Bierfestival op 10 en 11 september in en rondom De Roos en de Vrijthof. Op zaterdagavond gaan we ‘VoorpROOSten’ op onze binnenplaats met enkele van onze bieren op tap en gezellige live muziek van Beekse bodem. Op zondag start het festival met de Brabantse Koffietafel, waarvoor t.z.t. vouchers in onze museumwinkel te verkrijgen zijn. Aansluitend zal op de Vrijthof een vijftiental ambachtelijke brouwerijen hun bieren presenteren. Tegen het einde van de middag wordt Brabants Lekkerste Bier bekend gemaakt, een wedstrijd die de gezamenlijke Brabantse dagbladen organiseren samen met De Roos. Proeft u als eerste Brabants Lekkerste Bier?

Daar kunnen wij maar één ding aan toevoegen: pROOSt!

www.museumbrouwerij.nl

Reacties

reacties