15e editie ZOMERGEBLAOS
o.a. TOONTJE LAGER, Skameleon (DE), De Dijk (tribute),
Jan v Brusselband, ABBA (tribute), Repop, Hard
2Get

De Vrijthof in HILVARENBEEK zal op zaterdagavond 8 juni en zondag 9 juni 2019 (1e Pinksterdag) gevuld zijn met muziekliefhebbers die komen luisteren naar diverse muziekstijlen. Het GRATIS toegankelijke evenement is in 15 jaar uitgegroeid tot een enerverend festival met een unieke en spraakmakende programmering. Al vele jaren wordt door een groep vrijwilligers hard gewerkt om de Vrijthof tijdens Pinksteren te veranderen in een sfeervol muziekfestivalterrein. Door de steun van vele Bekenaren en diverse bedrijven uit onze gemeente lukt het elk jaar weer om het festival GRATIS aan te bieden aan de vele muziek- en festivalliefhebbers uit de gehele regio.

Zaterdagavond 8 juni
De enquete onder de bezoekers 2018 resulteerde in een opening op zaterdagavond om 20.30u door A Few Good Wibra’s. Een samenwerking tussen A Few Good Men en The Wibra’s. De muzikanten brengen een swingende show vol rock, oldies en popmuziek. Daarna komen nog drie bands die het publiek gaan verrassen met een overdosis aan kwaliteitsmuziek.
D’afentoeters gaan samen met het 20-jaar jubilerende Elvix & the Teddybears hun muzikale krachten bundelen. Met trots hebben wij de duitse band Skameleon kunnen boeken. De ska-stijl van deze band maakt van elk rock- of popklassieker een dansfeest. Ska makes everything better.
Deze zaterdagavond wordt afgesloten door de 11-koppie coverband REPOP. Met pop, rock en funk, in een moderne uitvoering of remix, zetten zij door hun enthousiasme en professionele presentatie de feesttent op zijn kop, het ‘dak’ gaat er af.

Eerste Pinksterdag 9 juni
Op eerste Pinksterdag begint het programma al om 13.30u en gaat het de hele dag én avond aan één stuk door. Op de zondagmiddag begint Juicy Lucy & the Woodpeckers uit Hilvarenbeek, opzwepende rock-n-roll, country, blues met een rockabilly beat. Gevolgd door de mannen van Dr. Brass weer ten tonele, deze energieke brassband speelt werkelijk de sterren van de hemel. Daarna brengt de Jan van Brusselband op geheel eigen wijze aanstekelijke folkmuziek ten gehore. Het is de organisatie gelukt om de nederpop klassieke band Toontje Lager op deze 15e editie te boeken. Wie kent niet ‘Lente in Twente’, ‘net als in de film’ of ‘stiekem met je gedanst’? Voor velen jeugdsentiment.
Dan zijn we al aan het begin van de avond en mag u gaan genieten van een Stones Sessions, geen saaie stoffige coverband maar jonge ‘honden’ van eigen bodem, die bekende hits weer tot grote hoogte brengen. We blijven dan in de seventies, een ABBA Tribute, deze coverband wordt door de internationale pers bestempeld als een van de beste ABBA tributes ter wereld. We schakelen met een De Dijk Tribute naar de eighties, op veler verzoek weer terug van weggeweest.
Aansluitend staat de duitse rock-tribute band de RoxxBusters garant voor onsterfelijke hits van wereldklasse. RoxxBusters is in eigen land al een begrip, nu ook in ons land??
De afsluiter is Hard2Get, fris en explosief sluiten zij de 15e editie van Zomergeblaos af. Ze werden vooral bekend door hun deelname aan The Voice of Holland!.

Voor een goed beeld van de begin- en eindtijden en informatie over alle bands die optreden, raadpleeg de website van Zomergeblaos www.zomergeblaos.nl of kijk regelmatig op Facebook. Daar kun je ons vinden en dus ook Liken!!

Joep Roberts/Ad Aarts
Zomergeblaos
Hilvarenbeek

Reacties

reacties