Uitagenda

apr
7
zo
Stichting Erfgoed Goirle ‘De Vyver Heertganghen’ Heemerf en museum ‘De Schutsboom’ @ Heemkundige Kring Goirle
apr 7 – okt 20 hele dag
Stichting Erfgoed Goirle 'De Vyver Heertganghen' Heemerf en museum 'De Schutsboom' @ Heemkundige Kring Goirle | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Stichting Erfgoed Goirle “De Vyer Heertganghen”
Heemerf en museum “De Schutsboom”

Vanaf zondag 7 april 2024 tot en met 20 oktober 2024 zijn het heemerf en museum “De Schutsboom” in Goirle weer elke eerste en derde zondag van de maand geopend. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 16.30 uur. Kom kijken en genieten van het verleden van ons dorp zoals het authentiek ingerichte wevershuisje “het Smiske” de oude Vlaamse schuur die vol met oude boeren attributen staat, de prachtige kruidentuin en het museum met vele historische bijzonderheden. Er is altijd iemand aanwezig die U het een en ander kan vertellen en uitleggen. De toegang is gratis maar een donatie voor het onderhoud van ons museum wordt natuurlijk erg op prijs gesteld!!

Tegen een geringe contributie kunt U ook lid worden van de Heemkundekring. Mocht U geïnteresseerd zijn in de werkzaamheden die de heemleden verrichten en hebt U mogelijk belangstelling om hier actief aan deel te nemen dan kunt U op de donderdag en zaterdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur kennis komen maken met actieve medewerkers en de diverse werkzaamheden die verricht worden.

De Stichting Erfgoed Goirle / Heemkundige Kring Goirle is gevestigd aan de Nieuwe Rielseweg 41-43, 5051 PD Goirle.

mei
1
wo
Tuinevenementen Kempenmuseum @ Kempenmuseum De Acht Zaligheden
mei 1 @ 13:30 – jul 21 @ 23:30
Tuinevenementen Kempenmuseum @ Kempenmuseum De Acht Zaligheden | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Tuinevenementen Kempenmuseum

EERSEL – In de maanden april tot en met juli is er weer van alles te beleven in de tuin van het Kempenmuseum. Bij mooi weer is het nergens beter toeven dan in de schaduw van de boomgaard van het Eersels museum.

Op de woensdagen 1 mei, 10 juli en 24 juli staan er weer drie kindermiddagen gepland. Er worden dan allerlei kinderactiviteiten georganiseerd. De middagen duren van 13.30 tot 16.30 uur en de entree is 3 euro. Bij slecht weer gaan de kindermiddagen niet door. Alle info hierover vind je op www.achtzaligheden.nl.

Muziekliefhebbers kunnen terecht op zondag 16 juni en zondag 21 juli. 
Op de eerste muziekmiddag op zondag 16 juni wordt in de museumtuin een Spaanse middag gehouden met muziek van het duo Into FM.
Zondagmiddag 21 juli treedt de band Cherry Red op en staat de middag in het teken van de ouwerwetse rock-a-billy muziek met een hoog pettycoat gehalte.
Beide middagen beginnen om 15.00 uur, maar publiek is al vanaf 14.00 uur welkom. De entree is 5 euro.

Kempenmuseum de Acht Zaligheden, Kapelweg 2, Eersel, 
e-mail: [email protected], telefoon 0497-515649

Bierbrouwertij en museum De Roos @ Bierbrouwerij de Roos
mei 1 @ 20:00 – okt 1 @ 23:45
Bierbrouwertij en museum De Roos @ Bierbrouwerij de Roos | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Bierbrouwerij en museum DE ROOS,
Genieten op zijn Brabants!

Vandaag de dag klinkt op een mooie zomerse dag op de terrassen aan De Vrijthof in Hilvarenbeek – misschien wel het mooiste plein van Brabant – het geroezemoes van genietende mensen.
Amper anderhalve eeuw geleden ratelden de wielen van de karren van bierbrouwerij De Roos over de kinderkopjes van datzelfde plein en was het er een drukte van jewelste.

Sinds 1877 wordt in brouwerij de Roos bier gebrouwen. Anno 2024 is De Roos de enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland. De Roos wordt draaiende gehouden door een grote groep vrijwilligers samen met een beroepsbrouwer, want bier wordt er nog steeds gebrouwen. Diezelfde vrijwilligers wisten afgelopen december de landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs in de wacht te slepen.

Een bezoek aan De Roos brengt u terug naar lang vervlogen tijden. Als u de Museumbrouwerij bezocht heeft, weet u dat wort geen schrijffout is, wie Rooie Fik was en wat een mutsaard is. U heeft dan ook een kijkje kunnen nemen bij de moderne microbrouwerij waar de bieren gebrouwen worden die De Roos tegenwoordig aanbiedt.

Het museum is op eigen houtje te bezoeken met een audioguide, maar u kunt ook met een echte gids (wel reserveren, zie website) op stap gaan door De Roos. Na afloop kunt u genieten van onze bieren in het proeflokaal. Wat dacht u van een Bikse Triple, Quadrupel of Witte? Een Bikse IPA, Dubbel of Rooie ik kan natuurlijk ook. Zin in een bierproeverij met oorkonde? Dat kan ook! In ons proeflokaal kunt u verder onze lokaal geproduceerde bierkaas- of worstplankjes proberen. En natuurlijk schenken we ook fris en wijn.

Heeft u na uw bezoek nog trek in een Roosbiertje? In onze museumwinkel kunt u al onze bieren kopen om er thuis of op de camping van te genieten of gewoon om ze cadeau te geven.

Bierbrouwerij De Roos is het hele jaar geopend op vrijdag van 20.00 – 24.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.
Vanaf 1 mei tot 1 oktober hanteren we zomer rooster; In die periode bent u ook van harte welkom op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 – 17.00 uur. De vrijdagavond is gedurende die periode gesloten.

In de zomer periode hebben we wel regelmatig gezellige evenementen en festivals op de planning staan.
Op onze website kunt u in de agenda precies zien welke activiteiten er zijn maar ook de actuele openingstijden.

Groepen van 10 personen of meer kunnen contact opnemen voor een bezoek buiten de reguliere openingstijden. Met de MuseumJaarKaart bezoekt u ons museum gratis met een audioguide.

Tot ziens en pROOSt!

Bierbrouwerij De Roos
Sint Sebastiaanstraat 4
5081 ZG Hilvarenbeek
E: [email protected]
W: www.bierbrouwerijderoos.nl
T: 013 505 5045

mei
19
zo
Hans en Grietje in Sprookjesland @ Oisterwijkse Natuurtheater
mei 19 @ 14:30 – mei 26 @ 22:00
Hans en Grietje in Sprookjesland @ Oisterwijkse Natuurtheater | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Hans en Grietje in Sprookjesland.
Een muzikale familievoorstelling in het groen van de Oisterwijkse bossen.

De Oisterwijkse Theatergroep Trappaf is opnieuw alle zeilen aan het bijzetten om ook dit speelseizoen weer ’n prachtspel in het Oisterwijks Natuurtheater te kunnen brengen!
Ook dit jaar greep de Theatergroep naar werk uit het omvangrijke sprookjesoeuvre en liet haar oog vallen op ‘Hans en Grietje’. ‘Gewoon’ ’n jongen en ’n meisje, maar, waar we nu ein-de-lijk eens van te weten komen hóe zij in Sprookjesland terecht kwamen!

Het oorspronkelijke verhaal blijft zoals iedereen het kent maar is uitgebreid met veel nieuwe personages, muziek en liedjes. Ruim 60 spelers in alle leeftijden zullen u vermaken in het Oisterwijkse Natuurtheater, middenin het groene bos- en vennengebied.

‘Vóór jong en oud dóór jong en oud’ is een gegeven dat al jarenlang prima werkt voor Theatergroep Trappaf. Binnen de organisatie bestaat ’n kindergroep, ’n jeugdgroep én ’n volwassenengroep. Elke groep verzorgt haar eigen voorstellingen maar ééns per jaar kruipt men samen op het grote speelplan van het prachtige Natuurtheater. Mensen van 6 tot dik in de 70 jaren samen op het toneel, dat op zich biedt al prachtige kansen voor heerlijk theater!

Uitvoeringen op zondagen 19, 20, 25 en 26 mei
2e Pinksterdag) telkens om 14.30 uur en een avondvoorstelling op zaterdag 25 mei, aanvang 19.00 uur. 0-, 1- en 2-jarigen mogen gratis de voorstelling bezoeken.

Kaartverkoop en info www.theatergroeptrappaf.nl.
Ter plaatse zijn kaarten verkrijgbaar bij de kassa aan de voorzijde van het theater.
Er kan ook digitaal betaald worden. De toegangsprijs bedraagt € 7,- per persoon.

In de pauze en na afloop is er nog alle gelegenheid om de kinderen de speeltuin te laten ontdekken als u nog even plaats neemt op het terras van het boscafé voor een verfrissing of een praatje met de spelers. Ruimte om de fiets te stallen is er volop. Komt u met de auto dan vindt u, komende vanuit Oisterwijk, zo’n 100 meter voorbij het theater dat gelegen is aan de Gemullehoekenweg 147 te Oisterwijk aan de linkerzijde een parkeerplaats.

We zien u graag in het Oisterwijkse Natuurtheater! Alvast veel plezier toegewenst!

jun
2
zo
Jaarlijkse Hulselse Garagesale @ Hulsel
jun 2 hele dag
Jaarlijkse Hulselse Garagesale @ Hulsel | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Jaarlijkse Hulselse garagesale

Op zondag 2 juni wordt van 10.00 – 14.00 uur wordt door heel Hulsel een garagesale gehouden. Zolders en achterkamers worden geruimd, garages worden omgetoverd tot plaatselijke mini-winkels. De deelnemers zullen ervoor zorgen dat een bezoek aan hulsel die dag de moeite waard is.

Vanaf 29 mei is op [email protected] een digitale kaart op te vragen, waar op te zien is welke straten in het dorp meedoen, maar ook op de dag zelf zijn er plattegronden beschikbaar. De deelnemers zijn te herkennen aan de gekleurde ballonnen. Kom op 2 juni gezellig een dagje langs in Hulsel !

jun
9
zo
Zomerwandeling van WSV De Grenslopers @ Buurthuis 't Sant
jun 9 hele dag
Zomerwandeling van WSV De Grenslopers @ Buurthuis 't Sant | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Zomerwandeling van WSV De Grenslopers op 9 juni 2024

“De zomerwandeling start in buurthuis ’t Sant in de Weebosch. Prachtige wandeltocht door boswachterij De Kempen, waarbij je door twee deelgebieden komt, de Cartierheide en Spijkertse Heide. De korte lus is 7,6 km via de rustlocatie bij het Laarven. Hier staat de Kadi Dus zoals je kunt lezen is het een tocht door bossen en over heidevelden met hier en daar een vennetje en verschillende heidevelden. De route naar de rustlocatie van 4300 m is heel wisselend, brede zandwegen en leuke smalle bospaadjes. Vanaf de rustlocatie zijn er twee verschillende routes een van 7 km en dan kom je via leuke paadjes bij de Spijkertse heide en vandaar loop je door de bossen weer terug naar de rustpost. De tweede lus is 7,7 km en dan wandel je door de bossen naar Landgoed de Panberg en vandaar loop je over het mooie knuppelpad over de Cartierheide en via een prachtig wandelpad weer terug naar de rustpost. Vanaf de rustpost loop je via een wisselende route weer terug naar de startlocatie.” Dus zoals je kunt lezen is het een tocht door bossen en over heidevelden met hier en daar een vennetje en verschillende heidevelden.

Deelname kost:
€ 0,50 voor kinderen
€ 1,50 voor leden van Grenslopers
€ 2,00 voor leden KWbN en Belgische Wandelbond
€ 3,00 voor overige wandelaars
Sticker € 0,30

Start: Buurthuis ’t Sant, Witrijtseweg 9, 5571 XJ Weebosch

jul
13
za
Il Grigio presenteert nieuwe show SILAS! @ Il Grigio
jul 13 – jul 28 hele dag
Il Grigio presenteert nieuwe show SILAS! @ Il Grigio | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Il Grigio presenteert nieuwe show SILAS!

In deze nieuwe show betreedt een speciale gast de piste. Uitvinder Silas en zijn lieftallige assistente Flo komen met hun nieuwe uitvinding om het weer te kunnen beïnvloeden. Wordt het een stralende dag? Of valt alles in het water?

De show wordt afgetrapt door de Charivari. Deze allerkleinste artiesten staan voor het eerst in de piste en vertederen met hun prachtige kunstige piramides. De clowns van Il Grigio brengen natuurlijk ook dit jaar weer een lach op ieders gezicht.

Daarnaast introduceert Il Grigio dit jaar maar liefst 3 nieuwe acts! De trouwe viervoeters zijn terug van weggeweest: twee enthousiaste honden en artiesten laten graag zien wat zij kunnen.
Een ander nummer uit de oude doos is in een nieuw jasje gestoken, kunst en acrobatiek met zijn allen op één fiets! Tot slot is de derde act compleet nieuw en eigentijds: een combinatie van dans en acrobatiek. Il Grigio blijft verrassen!

Een dynamische show, waarbij souplesse, balans, kracht en humor elkaar afwisselen. Ook de klassieke circusacts, zoals jongleren met handen én voeten, trapeze, acrobaten, balanceren op een bal, balanceren op 1 wiel, trampoline artiesten, goochelen, tissue-act en koorddansen komen aan bod.

Vanaf oktober oefenen de artiesten gedreven aan één of meer acts waarin zij zich vaak al 5, 10 of nóg meer jaren bekwamen. Zij staan in de piste zij aan zij met de debuterende artiesten. Juist die combinatie in ervaring zorgt ieder jaar weer voor nieuwe en creatieve ideeën.

Dit alles wordt voorzien van professioneel licht, geluid en de meest schitterende kleding om de stralende artiesten in het middelpunt te zetten.
Jong en oud zal gedurende een 2 tot 2½ uur durende show (inclusief pauze) met een grote glimlach en een open mond van verbazing op het puntje van hun stoel zitten. Kom je ook?

Al 63 jaar een bijzonder circus
In 1961 werd Jeugdcircus Il Grigio opgericht door de toenmalige dorpspastoor. Lang had hij gezocht naar een originele vrijetijdsbesteding voor de Haarense jeugd. De oproep ‘wie wil er clown worden?’ bleek een succes. Maar met artiesten alleen is er nog geen circus. Dus schoten ouders te hulp. Ontwerpen van kostuums, timmeren, lassen, schilderen, er was voor iedereen genoeg te doen. De rest is geschiedenis: een geschiedenis waar Il Grigio trots op is! Het is dan ook niet voor niets dat de show jaarlijks door ruim 10.000 mensen wordt bezocht!

Lage prijzen
Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van vele enthousiaste mensen. Daardoor zijn zowel de toegangsprijs, als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag.
Let op: sinds 2023 werkt Il Grigio niet meer met rangen. De entree voor een kind t/m 12 jaar bedraagt €10,- en vanaf 13 jaar (incl. volwassenen) €12,-. Voor kinderen t/m 2 jaar is de entree gratis.

Voorstellingen en reserveren
Il Grigio presenteert SILAS dagelijks van zaterdag 13 t/m zondag 28 juli om 14.00u. De show is te bewonderen in de circusaccommodatie aan de Bossebaan 5b in Haaren.
Naast de middagvoorstellingen presenteert Il Grigio vier extra voorstellingen. Op dinsdag 16 en 23 juli kun je naar een extra ochtendvoorstelling om 10.00 uur. Op donderdag 18 en 25 juli is er een extra avondvoorstelling om 19.00 uur.
De zaal gaat 1 uur van tevoren open.
Parkeren is gratis. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt reserveren aangeraden. (Er zijn regelmatig uitverkochte voorstellingen)

Online reserveren kan vanaf 13 juni via www.ilgrigio.nl!
Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf woensdag 10 juli via telefoonnummer 0411 – 62 12 15.

Meer informatie op www.ilgrigio.nl. Of volg Il Grigio via Facebook: Il Grigio – jeugdcircus en Instagram: jeugdcircusilgrigio.

sep
14
za
Trucker-Truck Helvoirt: Geef ze de dag van hun leven! @ Van Oirschot tuinplanten
sep 14 hele dag
Trucker-Truck Helvoirt: Geef ze de dag van hun leven! @ Van Oirschot tuinplanten | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Trucker-Truck Helvoirt: Geef ze de dag van hun leven!
14 september 2024 vieren we alweer de 32e editie

Sinds 1992 vervult Trucker-Truck Helvoirt een bijzondere rol door mensen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Dit jaar vieren we ons 32-jarig jubileum, en we zijn vastberaden om onze traditie voort te zetten door onze gasten opnieuw in de schijnwerpers te zetten tijdens een spannende trucktour door het prachtige Brabantse landschap.

Onze gasten worden behandeld als ware sterren terwijl ze plaatsnemen in een imposante truck voor een tocht vol avontuur en ontdekking. De route is zorgvuldig uitgestippeld om de prachtige natuurlijke schoonheid van Brabant te laten zien, en onze gasten kunnen genieten van het mooie uitzicht en joelende toeschouwers langs de weg terwijl ze in een échte truck zitten!

Maar het plezier houdt niet op na de trucktour; integendeel, het is slechts het begin van een dag vol vertier. Terug op het evenemententerrein worden onze gasten getrakteerd op een scala aan activiteiten, waaronder een disco, liveoptredens van artiesten en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Het is een echte dag uit voor iedereen.

Het succes van Trucker-Truck Helvoirt zou niet mogelijk zijn zonder de onbaatzuchtige steun van vele mensen en bedrijven uit de gemeenschap. Van vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie tot bedrijven die hun diensten en faciliteiten belangeloos aanbieden, elke bijdrage draagt bij aan het creëren van deze speciale dag voor onze gasten. En laten we vooral de honderden chauffeurs en verkeersregelaars niet vergeten, die zich vol passie inzetten en onze gasten een onvergetelijke ervaring bezorgen.

We kijken ernaar uit om ook dit jaar weer samen te komen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Voor meer informatie over ons evenement en hoe u kunt bijdragen, bezoek onze website op https://truckertruckhelvoirt.nl/.

Het Spektakel organiseert: De Dorpsbarbecue @ Hekkendam
sep 14 @ 14:00
Het Spektakel organiseert: De Dorpsbarbecue @ Hekkendam | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Het Spektakel organiseert: De Dorpsbarbecue
Save the date: zaterdag 14 september 2024

Het Haghorsts Spektakel gaat het dit jaar helemaal anders doen. Een nieuwe datum en een nieuwe opzet maar gelukkig wel met net zo veel gezelligheid als altijd in de dorpskern van Haghorst.

Terug naar een kleinschalig dorpsfeest
Na jaren van Haghorstse gezelligheid tijdens het laatste weekend van de bouwvak hebben we besloten het dit jaar over een andere boeg te gooien. In de zomervakantie is er elk weekend wel iets te doen dus het moest een andere datum worden. Naast de datum is ook het concept veranderd. Na een succesvolle brainstorm bleek dat dorpsgenoten warmlopen voor een kleinschalig dorpsfeest. En dat heeft ervoor gezorgd dat: Het Spektakel op zaterdag 14 september de allereerste editie van De Dorpsbarbecue organiseert.

Gezelligheid voor jong en oud
In de middag opent ons terras op de Hekkendam vanaf 14u voor jong en oud. Met onder andere een springkussen, ballonenvrouwtje en een zandbak is voor zowel de jonge als iets oudere kinderen genoeg te doen. Maar ook voor de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en iedereen die daar tussen hoort of daarbuiten valt zorgen we voor genoeg vertier. Op ons terras kun je komen genieten van lekkere speciaal biertjes, muzikale hitjes en hopelijk van het zonnetje.

Heerlijke barbecue van lokale topslager
Vanaf een uurtje of 17u steken we de barbecue aan en komt een lokale topslager het lekkerste vlees voor ons bereiden. Iedereen die wil kan een hapje mee komen eten. Voor de barbecue is inschrijven van te voren noodzakelijk en hier zal een klein bedrag aan verbonden zijn. Verder info hierover volgt zo snel mogelijk, hou hiervoor onze website en socials in de gaten.

Feestavond als vanouds
Om 21u is het de bedoeling dat iedereen zijn buik rond heeft gegeten en zal een bandje uit de streek de feestavond openen. Afgewisseld met een dj gaan tot 2u de voetjes van de vloer.

Zet dus alvast in je agenda want deze nieuwe editie van Het Spektakel wil je niet missen: zaterdag 14 september 2024: De Dorpsbarbecue!

sep
24
di
Aangespannen Dag Gilze @ Wedstrijdterrein
sep 24 @ 10:00 – sep 25 @ 23:30
Aangespannen Dag Gilze @ Wedstrijdterrein | Goirle | Noord-Brabant | Nederland

Aangespannen Dag Gilze 2024 nieuw concept :
Samengestelde Wedstrijd Mennen en Impuls.

In het weekend van 24 en 25 augustus 2024 wordt voor de achtentwintigste keer de Aangespannen Dag Gilze verreden. Dit jaar is het weekend anders ingedeeld, op zaterdag rijden de Impuls- en regionale rijders het vaardigheidsparcours, het wegtraject plus vier of zes marathonhindernissen, de deelnemers van de Samengestelde Wedstrijd Menners rijden op zaterdag de dressuurproef plus het vaardigheidsparcours en op zondag het wegtraject en de zes marathonhindernissen. Dit alles in samenwerking met de KNHS

Wat begon als een kleinschalige wedstrijd voor vrienden en bekenden, was na vijf jaar al uitgegroeid tot één van de grootste oefenmarathons in de wijde omgeving. Nadat het evenement in 2007 verhuisde naar de huidige locatie, is het anno 2024 een welbekend begrip in de regio. De Aangespannen Dag Gilze is niet meer weg te denken van de evenementenkalender en zeker een bezoekje waard! Paardensportliefhebber of niet, bezoekers zullen verbaasd staan door alles wat dit leuke event te bieden heeft. De hoofdactiviteit is uiteraard de mensport. In een groots opgezette wedstrijd, voor zowel recreanten als bondsrijders, worden de deelnemers op de proef gesteld. Er starten verschillende combinaties paarden en pony’s, in enkelspannen, dubbelspannen, tandems en vierspannen, rijdend als impuls- of oefenmarathon en bij SWM in klasse L of M. De Aangespannen Dag Gilze is als samengestelde wedstrijd mennen en impulsmarathon aangemeld bij de KNHS en ook dit jaar weer opgenomen in de Brabantse Men Competitie.

Aangespannen Dag Gilze is een mooi, gezellig dagje weg voor jong en oud.
Op het wedstrijdterrein is centraal gelegen met zicht op de marathonhindernissen een horecaplein met eet- en drinkgelegenheid, een gezellig strodorp en een kinderhoek met speelmogelijkheden plus een stokpaardjes-race. Daarnaast staat als vanouds de tribune met zicht op de spectaculaire waterbakdoorgang en de brughindernis. Het wedstrijdterrein is gelegen op het weiland op de hoek Alphensebaan en Nieuwe Maastrichtsebaan te Gilze.