32ste Country Weekend Oirschot

Het festival is inmiddels het oudste en tevens gratis country en western festival in Nederland.

In 1986 is de Stichting Country Oirschot opgericht en zijn we meteen begonnen met het 2-daagse evenement en dit is altijd het eerste volle weekend van augustus. Dit heeft de Stichting Country Oirschot 25 jaar georganiseerd. Daarna is het over genomen door de Stichting Evenementen Oirschot die dit nu ook al weer voor het 6e jaar doet.

Het festival heeft inmiddels al aan vele artiesten uit binnen- en buitenland een podium geboden. En het is erg bekend bij vele bezoekers, die elk jaar hier weer naar toe komen vanuit alle delen van Nederland en België. Plaats: Markt, Oirschot

Op zaterdag vier en zondag vijf augustus 2018 wordt de Markt in Oirschot weer omgetoverd tot een groots western evenement voor jong en oud.

Zoals bij de 31ste heeft de organisatie gekozen voor een geheel nieuwe opzet en aankleding van dit gratis toegankelijke evenement. Zowel het podium als het festivalterrein zullen een heel ander aanblik krijgen dan voorgaande jaren, waarbij de dansvloer van 10 x 20 even groot zal blijven.

De aankleding van de podium wagens krijgen weer een eigentijds western aanzicht. Dit nieuwe podium kreeg vorig jaar heel veel goede reacties vanuit het publiek.

Voor de Cowboy Kids

Een gedeelte van het festival terrein wordt speciaal ingericht voor de allerkleinsten onder ons met heuse cowboy spelletjes. Menig stoere cowboy papa zal zeker de verleiding niet kunnen weerstaan om hier aan deel te nemen. De ruimte vanaf het podium naar het kindvriendelijke spelletjes terrein zal worden aangekleed als een ware Western Town winkelstraat, met verschillende decors.

Grote namen op Country Weekend Oirschot

Zaterdag 4 augustus [aanvang 19:30 uur tot 00:30 uur]

The Cockroach Killer – spelen op zaterdag

The Cockroach Killers uit Beligë. Wat meteen opvalt, is een erg jonge bezetting. Het is fantastisch te horen hoe deze topmuzikanten een mix brengen van traditional country, good old rock & roll en modern country rock. Zij hebben ieder een verschillende muzikale opleiding en dat is een enorme verrijking voor de band. Zoals u weet of niet weet,traden Den Blues (keyboards) en Tinne (singer) gedurende 8 jaar op als duo.

Songs als These Boots, Rose Garden, Burning Love, Johnny Be Good, Somebody like you en I need never get old zullen u dan ook niet verbazen, maar misschien wel met verstomming slaan :-). Instrumenten als drums, keyboards, leadgitaar, slaggitaar, (double) bass, banjo, sax en accordeon zie je on stage.

http://www.thecockroachkillers.be

 Saints & Sinners Countryband – spelen op zaterdag

Saints & Sinners Countryband De Brabantse zesmansformatie Saints and Sinners Countryband staat garant voor een geslaagde invulling van uw (dans-)feest of evenement! Wij bieden eigentijdse en traditionele countrymuziek voor liefhebbers, luisteraars en linedancing. Ons gevarieerde repertoire biedt voor elk wat wils.

www.saintsandsinners.nl

 Zondag 5 augustus [aanvang 13:00 uur tot 19:00 uur]

Little Montana spelen op Zondag

Little Montana is een country-formatie die bestaat uit drie enthousiaste muzikanten. Een zanger, zangeres en toetsenist brengen hun repertoire met een geheel eigen “sound”. Moderne en traditionele country-songs, afgewisseld met een beetje tex-mex komen voorbij tijdens hun optredens. Hun speelstijl is onder andere beïnvloed door The Mavericks, Brooks & Dunn, Tantowi Yahya, Dwight Yoakam, Martina McBride, Trick Pony en Highway 101.

http://www.littlemontana.nl

ReWarD Country Band spelen op Zondag

ReWarD Country Band is een countryband die zich bezig houdt met het spelen van de zogenaamde ”Real Country Music”. Countrymuziek die hoofdzakelijk Amerikaans georiënteerd is.

Spil van de band zijn zangeres Harriette van Oers en zanger/gitarist John McCray die ondersteund worden door de muzikale interacties van steelgitarist Henry Klaassen en leadgitarist Rob Laupman. De basis van de band wordt gevormd door het rhitmetandem basgitarist Twan Damen en drummer John van Beers. Twan en Rob doen ook de backingvocals.

http://www.reward-countryband.johnmccray.nl/

Ted en Helen spelen op Zondag (5 augustus)

Ted en Helen, zijn zeer gelief bij de line dancers. Het duo viert dit jaar hun 30 jarige jubileum en zijn niet meer weg te denken in de country scene.

Wekelijkse treden ze graag op om de dansers te voorzien van heerlijke country dansbare muziek en dans

https://www.countryduotedandhelen.nl/

DeeJay Henk van der Put draait op Zaterdag en Zondag

DeeJay Henk van der Put is een Deejay die graag gehoord word door vele country line dancers en wel bekend als Deejay Henk van The Black Longhorn Country Dancers uit Lieshout. Elke dinsdag avond kunt u weer genieten van de fijne lesavonden in Lieshout en andere locaties. Henk draait in Oirschot in de pauzes tussen de artiesten.

http://www.blacklonghorn.nl/

 

www.country-oirschot.nl

www.evenementenoirschot.nl

Reacties

reacties