Wanneer:
17 september 2017 @ 11:00
2017-09-17T11:00:00+02:00
2017-09-17T11:15:00+02:00
Waar:
5527 Hapert
Nederland

Zondag 17 september 2017
Boerenmert in Hapert

De Boerenmert in Hapert is het ultieme Kempische dagje uit in het najaar voor zowel jong als oud, zeker ook voor gezinnen met kinderen. Op de derde zondag in September keert Hapert terug in de tijd en vormt het een beeld zoals het er vroeger uit zag.

De Boerenmert kenmerkt zich door Kempische gemoedelijkheid, ongedwongen sfeer, vele bezienswaardigheden en veel muziek. Daarbij is de entreeprijs bewust laag gehouden om een zo groot mogelijk publiek te kunnen laten genieten van al dat moois.

De organisatie van de Boerenmert zorgt steeds weer voor een sfeervolle aankleding van het dorpscentrum. Ze streeft er naar om een unieke markt neer te zetten, die aantrekkelijk is voor een brede doelgroep; gezinnen met kinderen, mensen die van de sfeer en traditie van weleer houden maar zeker ook voor liefhebbers van diverse muzieksoorten.

Oude ambachten en Boerenmert paviljoen

Op de Boerenmert zijn diverse oude ambachten en creaties te zien waardoor men zich kan inleven in de tijd van 1900 tot 1950. Zo zijn er bij de oude ambachten personen aanwezig die alles weten te vertellen over het vak wat men vroeger uitvoerde zoals de touwslager, de boekdrukker, de mosterdmaker, de stoelenvlechter, de klompenmaker, de sigarenmaker, de turfkloter, de bezembinder, de barbier en de tingieter.

Daarnaast zijn er verschillende demonstraties met de hulp en inzet van dieren, zoals schapen, landgeiten, paarden, koeien, ganzen en kleinvee. In totaal zijn er maar liefst circa 750 dieren aanwezig op de mert. Op het Boerenmertpaviljoen vindt een ouderwetse gezelligheid door afwisselende optredens van de Zjoem en Vernice.

Historische optocht

Een aanrader en uniek in zijn samenstelling is de historische optocht die twee keer op deze dag, om 13.00 uur en om 15.30 door het dorp trekt. In deze optocht trekken de volgende creaties aan u voorbij; de burgemeester in traditionele outfit, de pastoor met zijn pastoorsmeid, de dokter, het schoolklasje met meester en juffrouw, de melkboer met melkkar, de kolenboer met kolenkar, de nonnen, de heerboeren, de schaapherder, het boeren bruidspaar dat deze dag gaat trouwen op de hoogkar, gegoede burgers op een hoge fiets en de stroper. Ook rijden er in de optocht vele mooie oude wagens en tractoren mee. De optocht wordt gecompleteerd door een gilde, muziekkorps en diverse aanspannen met paarden en diverse voortuigen.

Speciaal in 2017

Bijzonder dit jaar is dat er een uniek stoomorgel is vastgelegd die dit jaar ook gevraagd is in Londen, Nice en Berlijn. Voorwaar een internationale attractie.

Naast dit alles zal er dit jaar op het pleintje bij Restaurant & Wijnbar Divino ook een optreden van Showband St. Joris uit Hoogeloon die een taptoe van circa 45 minuten ten gehore zullen brengen. Sint Joris heeft vele successen behaald op concoursen maar houdt zich de laatste jaren zich succesvol bezig met entertainment optreden en ze organiseren zeer succesvol jaarlijks het evenement “vrienden van Sint Joris live” waarin een swingende en spetterende avond wordt neergezet met diverse speciale gasten.

Daarnaast zijn er op de Boerenmert diverse circa 25 stuks, Oldtimers en bijzondere auto’s te zien van Oldtimerclub De Diept. Zij presenteren tijdens de Boerenmert hun mooie wagens, gaan hierna een tocht rijden door de Kempen om daarna terug te keren naar de Boerenmert.

Op deze dag kan jong en oud genieten van de vele attracties. Zoals een grote kinderboerderij, zijn er bootschommels en, op afstand bestuurbare auto’s en is er een rodeostier.

Bij voldoende belangstelling kan er vanaf de Boerenmert een ballonvaart worden gemaakt over de Kempen.

Muziek

Op de Boerenmert is altijd veel sfeer; over het hele parcours zijn muzikale optredens. Er is een doorlopend muziekprogramma op het Boerenmertpaviljoen bij den Tref en in de Van Gerwenstraat is er een doorlopend optreden van muzikanten vanaf 11.00 uur met regionale bands en soloartiesten.

Op de Markt van Hapert speelt een Accordeongroep en zingt de Liederentafel.

Braderie

Op de grote braderie met 180 kramen, waar uw gulden nog een daalder waard is, kan men plezierig aankopen doen. Er is een breed aanbod van producten en het is verbazend wat hier allemaal te koop is voor zo weinig geld.

Kortom, dit is een dag die u zeker niet mag missen en die interessant is voor jong en oud, met veel muziek, sfeer, bezienswaardigheden en dat voor een historisch lage prijs.

Houdoe en tot zondag 17 september in Hapert!  

www.Boerenmert.nl

Facebook:@boerenmerthapert

Reacties

reacties