Er zijn nu 30 Natuurpoorten in Brabant. Natuurpoorten zijn aantrekkelijke startpunten voor een fiets- of wandeltocht in de natuur met goede horeca, parkeergelegenheid en informatievoorziening.
Ze zijn bedoeld om meer bezoekers naar de natuur te trekken en de Brabantse vrijetijdseconomie een impuls te geven. Natuurpoorten stimuleren recreatie op plekken waar dat kan en ontlasten tegelijkertijd de meer kwetsbare natuurgebieden.
Bekijk de 30 locaties op de kaart.
De Natuurpoorten zijn tot stand gekomen in opdracht en met financiële steun van de provincie Noord-Brabant. De provincie investeerde € 1,3 miljoen in het project. Daarbij kwamen financiële bijdragen van (horeca-)ondernemers, natuurbeheerders en gemeenten.
Aanjager voor ontwikkelingen
‘Natuurpoorten geven niet alleen toegang tot mooie natuur, maar zullen ook een aanjager zijn van nieuwe economische ontwikkelingen. Ze zorgen voor nieuwe ondernemersinitiatieven, landschappelijke versterking, veiligere verkeerssituaties en meer samenwerking tussen partijen in het omliggende gebied’, aldus gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu).
Stichting Brabantse Natuurpoorten
De nieuwe stichting Brabantse Natuurpoorten gaat het concept Natuurpoort nu met eigen financiële middelen verder op de kaart zetten en vermarkten. De stichting werkt hierbij nauw samen met Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en Natuurmonumenten. VisitBrabant bijft de Natuurpoorten in de etalage zetten, zodat Brabanders en toeristen de poorten goed weten te vinden.
Meer informatie over Natuurpoorten op www.natuurpoorten.nl
Bron: Provincie Noord-Brabant