Baarles Ei: een diervriendelijk ei, recht van de boerderij!

Aan de Oordeelsestraat (de weg van Baarle-Nassau/Hertog naar Poppel en Alphen) ligt het vrije uitloop legkippenbedrijf van John en Phil van den Broek; Baarles Ei genaamd. Een groot gouden ei prijkt op een paal in de voortuin.

Het vrije uitloop bedrijf produceert onder strenge eisen en wetgeving. Ook hygiëne staat hoog in het vaandel. Dit waardeert de dierenbescherming met het Beter Leven keurmerk: twee sterren.

DAGVERS

Wie kiest voor échte verse eieren en wie wil weten waar zijn eieren vandaan komen, koopt rechtstreeks bij de boer.

In hun fraaie eierwinkeltje wat 24/7 is geopend, bedient u zichzelf middels een betaalautomaat. Dagelijks wordt het winkeltje aangevuld met kersverse bruine, vrije uitloop eieren van kippen met een Beter Leven. Op een beeldscherm in het winkeltje krijgt u een impressie van het kippenbedrijf.

BETER LEVEN

Elke ochtend om 10.00 uur staan de kippen bij de luiken die open gaan, te popelen om naar buiten te mogen, om gebruik te maken van de 9 hectare uitloopweide. Het is een lust voor het oog om de hennen naar buiten te zien rennen. Ze graven kuilen, baden zich in het stof, eten gras, lopen van binnen naar buiten, springen op boomstammen en ander speelmateriaal in de uitloopweide. Ook beschikken ze over een “wintergarten”; een overdekte serre met frisse lucht en speel-/afleidingsmateriaal, waar het overdag ook goed toeven is.

’S Avonds als het donker wordt, gaan ze uit zichzelf weer naar binnen om veilig te kunnen eten, drinken en slapen op hun zitstokken.

Een beter leven; dat wil toch iedereen?

U bent welkom bij:

 Baarles Ei, Oordeelsestraat 66a, 5111 PL Baarle-Nassau

Reacties

reacties