FIETS- EN WANDELDAGTRIPS VANUIT MIEKE PAP IN POPPEL

Na het succes van vorig jaar herneemt Mieke Pap haar initiatief en geeft iedereen de kans om bij haar te starten voor een dagtrip op de fiets of wandelend.

De fietstocht, Belgie-Nederland route genoemd, loopt over een afstand van 36 km. Volg in Belgie de groen-witte knooppuntbordjes van de Antwerpse Kempen en in Nederland eveneens groen-witte bordjes van regio Midden-Brabant. Zoals de naam het al aangeeft, fiets je eerst langs Overbroek en Hulsel in Belgie om dan via Roovert Nederland binnen te rijden en te vervolgen langs Hilvarenbeek, Esbeek, Landgoed De Utrecht om dan terug in Belgie te belanden bij de Tulderheyde waar je kan vertoeven bij Taverne ’T Jachthuis. Langs verkavelingswegen door Weelde keer je uiteindelijk terug bij Mieke Pap.

Je kan ook een keuze maken uit twee wandelroutes. Bij beide routes volg je de rood-witte bordjes met knooppuntennummers van wandelnetwerk het Kempens Landgoed. De eerste route, Landelijk Poppel genoemd, gaat over een afstand van 7,9 km en leid je voornamelijk over veldwegen en enkele bosstroken naar het Hegse Stalleke in Weelde, waar je een tussenstop kunt maken. De terugkeer verloopt eerst door open gebied om dan over veldwegen terug te keren bij Mieke Pap.

Bij de tweede route, op stap naar Tulderheyde genaamd, bedraagt de afstand van 13 km en deze loopt door een bosrijker gebied. Eerst pik je de oever van het rivierte de AA mee. Daarna vervolg je door de bossen van Molenheide en Overbroek om via een lange zandweg bij Taverne ’T Jachthuis aan Tulderheyde te vertoeven. De terugweg loopt ook langs Overbroek om dan via Pannehoef en een ruilverkavelingsweg aan te komen bij Mieke Pap.

Deze dagtrips zijn gebonden aan een arrangement waarbij je bij Mieke Pap voor de democratische prijs van €7,50 recht hebt op 3 concumpties. Je krijgt een routekaartje mee met aanduidelingen van de te volgen knooppunten en een beschrijving van de route. Aan deze kaart zijn 3 consumptiebonnen gehecht die je in ruil recht geven op koffie en cake als je start bij Mieke Pap. Een bitterganituur op de vertoevingspost en tenslotte een overheerlijke uitsmijter bij terugkeer bij Mieke pap.

Iedereen is van harte welkom!

Reacties

reacties