Geniet van de Friese Paardendagen in Hilvarenbeek op 5 en 6 augustus.

Friese paarden in actie in de exterieurkeuring, in het tuig en onder het zadel.

Een vriendelijk karakter, royaal behang, de gitzwarte kleur en krachtige, verheven gangen kenmerken het inlandse Friese paard. Friese paarden zijn harmonieus gebouwd, hebben een edel hoofd op een lichtgebogen hals en zijn een prachtige, fiere verschijning die velen imponeert.

Op de Friese Paardendagen op 5 en 6 augustus staat het Friese Paard centraal in Hilvarenbeek. De exterieurkeuringen van veulens, enters, twenters, de driejarigen en oudere paarden staan garant voor spanning en enthousiasme. De traditionele manier waarop de paarden worden gepresenteerd door snelle voorbrengers in witte pakken is een belevenis. De in het zwart geklede jury beoordeelt de paarden met een kritische blik onder de bolhoed op raskwaliteit, bouw, kwaliteit beenwerk en beweging.

Op zondag 5 augustus staat vanaf 10.30 uur de exterieurkeuring van veulens op het programma. Vanaf 9.00 uur starten de dressuurwedstijden speciaal voor Friese Paarden. Tevens komen de jonge Friese paarden met tuigaanleg aan de start, waarbij de paarden voor de concourswagen worden voorgesteld.

Op maandag 6 augustus worden de exterieurkeuringen voortgezet, waarna de kampioenen van de dag gekozen worden gedurende het afwisselende middagprogramma. De eigenaren van het winnende paard mogen een jaar lang genieten van de eer, het felbegeerde bord en de speciale wisseltrofee: een prachtig bronzen beeld van een Fries paard. Tijdens het middagprogramma kan men ook genieten van de indrukwekkende Friese dekhengsten, tuigrubrieken en verrassende shownummers. Een gezellige cateringtent en strodorp met leuke paardenproducten bezorgen de bezoekers een leuke dag uit.

Volop genieten dus tijdens de Friese Paardendagen, zowel voor de fanatieke Friese paarden fokker, als de ruiter, liefhebber en geïnteresseerde toerist en voorbijganger.

Iedereen is van harte welkom op terrein ‘Laag Spul’, Laag Spul 4 te Hilvarenbeek. Entree is gratis. Parkeren € 5,- .

Aanvang zondag 5 augustus 9.00 uur (dressuur), 13.00 uur (keuring). Aanvang maandag 6 augustus 8.30 uur (keuring), 13.00 uur(kampioenskeuring en shownummers). Voor het actuele programma zie www.friesepaardzuidnederland.nl.

Reacties

reacties