FunFly Nieuwkerk 25 juni 2023
Elektromodelvliegclub Nieuwkerk organiseert op zondag 25 juni van 11.00u. tot 17.00u. een vliegshow en vrij vliegen op vliegveld ‘Mini-airport Nieuwkerk’ aan de Aalsedijk in Goirle. We nodigen iedereen uit om te komen kijken naar dit prachtige spektakel in een unieke natuurlijke omgeving. Maak het onderdeel van je zondagse fietsrit of wandeling door het heerlijke buitengebied van Goirle.

Geen Funrise, maar FunFly
We hebben dit jaar iets veranderd. Het wedstrijdgedeelte is vervangen door vrij vliegen voor iedere modelvlieger, die een elektromodel zweefvlieger heeft. Dit zal zijn tussen 11.00u. en 14.00u. Maar zelfs al kun je niet vliegen en heb je geen vliegtuig of zender is er gelegenheid om onder begeleiding een vlucht te maken.
Het hoogtepunt blijven natuurlijk de spectaculaire demonstraties met elektro aangedreven modelzwevers en helikopters door gastvliegers en eigen leden. Die zullen plaatsvinden van 14.00u. tot 16.00u.

Deelnemen aan Vrij Vliegen
Wij nodigen iedere ervaren modelvlieger met een elektrozwever uit om gratis met zijn of haar model op ons vliegveld aan de Aalsedijk te komen vliegen.
Je kunt je vanaf nu opgeven via [email protected] .

Bovendien kun je nadien tegen een kleine eigen bijdrage deelnemen aan onze barbecue.
Voor het publiek is het natuurlijk ook mooi om te zien, dat er vele vliegtuigen zullen opstijgen en dalen.

NIEUW…..Nooit gevlogen en toch vliegen
Het publiek hoeft niet alleen te komen kijken, maar jong en oud kunnen dan ook zelf een vlucht maken onder begeleiding van één van onze instructeurs. Je krijgt dan van ons een vliegtuig en een zender in gebruik. Je moet dan wel tussen 11.30u. en 14.00u. komen, want we doen dit tijdens het vrij vliegen.

 Demonstraties
Tijdens de vliegshow laten verschillende piloten je van 14.00u. tot 16.00u. zien wat er met diverse modellen mogelijk is. De demonstraties worden gevlogen door gastvliegers en leden van onze vereniging. Er wordt demo gevlogen met helikopters, grote en kleine elektro aangedreven zwevers en motormodellen zoals boven- en onderdekkers. In deze tijd kun je ook genieten van een echte sleper/zwever combinatie.
Je kunt je via [email protected] ook aanmelden als je zelf een demonstratie zou willen geven.

Uitleg
Er is ook een kraam waar uitleg gegeven wordt hoe een zweefvliegtuig eruitziet en wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen vliegen. Er is zelfs een kist te bewonderen met een spanwijdte van 6 meter. De makers geven uitleg hoe ze die gebouwd hebben

Bij slecht weer
Mocht het op 25 juni te slecht weer zijn, dan wordt er uitgeweken naar zondag 2 juli. Hier wordt dan tijdig publiciteit aan gegeven via de nieuwsbladen, facebook en onze website www.emvcnieuwkerk.nl. Hier kun je nog veel meer informatie vinden over onze vliegclub. Bekijk daar ook de foto’s van vorig jaar.

Dorst
We zorgen ook dat er frisdrank aanwezig is, wat je alleen cash kunt betalen. (Dus pinnen is niet mogelijk)

Foto’s
Er worden gedurende deze dag ook foto’s gemaakt. Door uw aanwezigheid gaan wij ervan uit, dat u daar geen bezwaar tegen heeft

Dus zin in een leuk dagje uit, kom naar ‘Mini-Airport Nieuwkerk’.
Elektromodelvliegclub Nieuwkerk, Goirle

Reacties

reacties