Voor de 11e keer Midzomernachtfair in Baarle-Hertog-Nassau

Op zaterdag 7 juli beginnen de schoolvakanties in Zuid-Nederland en dat is ook altijd de datum dat in Baarle de Midzomernachtfair wordt georganiseerd. Een fantastische avondmarkt, gratis toegankelijk, doorheen gans het centrum van Baarle dat zoals je misschien weet, deels Nederlands en deels Vlaams is. Ingrediënten zijn al 11 jaar: een mooie zomeravond, een verkeersvrij centrum, meer dan 200 sfeervol verlichte kramen met allerlei aanbiedingen, winkels open, terrassen over de hele breedte van de straat, muziek op elke straathoek, straattheater, attracties voor kinderen. Dit jaar is nieuw een speciaal kidsplein met activiteiten voor kinderen van 6-14 jaar (niet helemaal gratis). Kortom, een avondvullend programma als je besluit naar Baarle-Hertog-Nassau af te reizen deze zaterdag. Vanaf 12.00 uur is het centrum afgesloten die dag; de Midzomernachtfair duurt van 17.00-24.00 uur

Moonlightshopping was oorspronkelijk het idee van de plaatselijke ondernemersvereniging StOB (Stichting Ondernemend Baarle). Elke winkel die meedeed mocht een kraampje buiten zetten, maar al snel werd het een volwassen avondmarkt, een echte Midzomernachtfair met veel entertainment, terrassen, lekker eten en allerlei animatie. Samen met Fresh Events uit Den Haag die kramen opbouwt en verhuurt krijgt het evenement vorm en vanaf dag één was het een groot succes dat jaarlijks vele duizenden bezoekers naar Baarle trekt.

Kinderplein

Elk jaar probeert de organisatie nieuwe elementen toe te voegen. Leuke straatacts, een specialisatie binnen de kramenmarkt voor bijvoorbeeld streekproducten of kunst. Dit jaar kwam een nieuw werkgroeplid met het idee om speciaal voor kinderen tussen 6-14 jaar een activiteitenplein te maken. Met allerlei attracties bij elkaar, zoals de bungee-jump-trampolines, bumperball, kop van jut, voetbal-darten, hometrainers met wielermeter, auto vooruit trekken (onder voorbehoud). Deze extra activiteiten voor de kids zijn niet helemaal gratis. Je koopt een kaart op het Sint Annaplein waarmee je alle spellen op dit plein kunt doen, en nadat alle vakjes ingevuld zijn doe je mee voor een prijs aan het eind van de avond. Voor de allerkleinsten zijn er enkele kleine kermisattracties zoals een draaimolen.

Winkels open

Verder op de fair: aardbeien, sieraden, boeken, dameskleding, woondecoratie, snoep, lederwaren, kralen, mineralen en edelstenen, churro’s, dierenverzorging, postzegels, curiosa, speelgoed… te veel om op te noemen. En de lokale winkeliers pakken uit met speciale acties en aanbiedingen; winkels zijn open tot middernacht. Elk jaar zijn er bijzondere dingen en uiteraard ook heel veel lekkers te eten. De Midzomernachtfair is daarmee niet zomaar een braderie. Lokale ondernemers geven een extra aantrekkelijk tintje en als het wat frisser is kun je de winkels binnenlopen. Soms organiseert iemand een modeshow of workshop bij zijn bedrijf. De Belgische kerk midden in het terrein van de Midzomernactfair is die avond opengesteld voor publiek.

Terrassen

Bij de Hollandse kerk is het hele kerkplein ingericht als Partyplein en kun je genieten van muziek van bekende dj’s. Ook de overige horeca zorgt voor muzikaal entertainment; bij elk terras is wel iets van muziek te horen in allerlei stijlen; bands en zangers of zangeressen, Nederlandse of Vlaamse lokale talenten. Op de fair lopen muziekgezelschappen rond en straattheater kun je op diverse plekken vinden. Het wordt vast weer een hele gezellige Midzomernachtfair dit jaar in Baarle, zeker als jij erbij bent!

Reacties

reacties