Jan van Limpt kijkt tevreden uit over de Hoevenhei tijdens een wandeling met Weidevogelvereniging voorzitter Jan van Gompel. Van Limpt zelf is voorzitter van Stichting Natuurpad Hoevenhei (SNH) en kan niet wachten tot het hier gelegen natuurwandelpad half verhard zal zijn en vanaf dat moment voor iedereen toegankelijk is. “Volgende maand is het al zover en dat geeft echt vleugels.”

Vrijwilligers staken vorig jaar de koppen bij elkaar en het burgerinitiatief leidde tot de oprichting van SNH. Op 21 mei vindt de officiële opening plaats van het 1500 meter lange pad. Vanaf dat moment is het voorzien van Gralux halfverharding. Hierdoor kunnen ook mindervalide mensen de heideroute van ’t Heike naar de Pikoreistraat volbrengen en kan iedereen genieten van dit heidegebied met haar vijf kikkerpoelen.

Aan het ‘poelenpad’ komt ook een picknickgelegenheid. Van Limpt: “Er staat straks onder andere een grote houten picknicktafel waar aan één kant geen vaste zitplaatsen komen. Hier kunnen mensen met een rolstoel of scootmobiel heerlijk genieten van de rust en van het uitzicht op de poelen”. Weidevogelvereniging Reusel – De Mierden en andere vrijwilligers dragen zorg voor het onderhoud van het pad en het straatmeubilair. “Het toegankelijk maken van dit stukje natuur betekent een positieve impuls voor zowel gemeentebewoners als voor toeristen”, aldus de tevreden voorzitter.

De stichting is erg blij met het brede draagvlak en de steun vanuit Gehandicapten Platform Reusel – De Mierden en de Weidevogelvereniging. “En natuurlijk zijn alle sponsoren erg belangrijk. Van Rabobank en Thebe Extra hebben we bijvoorbeeld prachtige cheques ontvangen. Natuurpad Hoevenhei moet iets van ons allemaal worden.” Voor de korte termijn heeft de stichting alles geregeld.

Voor toekomstig onderhoud en enige reserve kunnen mensen een eenmalige donatie doen vanaf 25 euro op bankrekeningnummer (NL93RABO0301969663 t.n.v. Stichting Natuurpad Hoevenhei). Als donateur word je automatisch ‘Vriend van Natuurpad Hoevenhei’ en ontvang je als particulier of bedrijf een uitnodiging voor de opening. Meer informatie is telefonisch te krijgen via voorzitter Jan van Limpt (0497-642511 of 06-51320954).

 

Bron: weekblad de kempenear 

Reacties

reacties