De “Brabantse Broeder” is gebakken volgens een zeer oud recept in de ambachtelijke Bakkerij Besselink, Slimstraat 6 in Udenhout. De naam “broeder” is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de gilden. Om lid of broeder van een gilde te worden moest een meesterproef worden afgelegd. Was men in staat een goede broeder te bakken, dan pas werd men toegelaten tot het bakkersgilde en mocht men zich “meester bakker” noemen. In de “Brabantse Broeder” zijn uitgelezen rozijnen verwerkt. De grootste zorg moet worden besteed om de uit natuurlijke grondstoffen getrokken aroma’s niet alleen te behouden maar ook tijdens het bakproces verder te laten ontwikkelen. Daarom speelt de juiste baktemperatuur zo’n belangrijke rol. In de “Brabantse Broeder” zijn meerdere grondstoffen verwerkt o.a. op ouderwetse wijze gemalen amandelen. Het is zulk een delicatesse, dat u er ook uw vrienden en relaties mee zult verrassen.
U vindt de Brabantse Broeder bij Bakkerij Besselink. www.bakkerijbesselink.nl