NatuurSUPER introduceert Pluk je Buurt, een nieuw programma waarbij buurttuin initiatieven in Brabant wordt geholpen om op te starten. Buurtbewoners die een groener uitzicht willen of te lang hebben gekeken naar een onbenut terrein, kunnen met behulp van het Pluk je Buurt programma aan de slag.
Een groene buurt maak je zelf

Terreinen liggen steeds vaker en langer braak. Het zou de buurt ten goede komen als deze en andere onbenutte plekken in Brabant een (tijdelijke) bestemming krijgen met een positieve waarde. Ervaring leert dat buurttuinen plekken worden waar mensen graag voor zorgen en waar zij plezier aan beleven. Een plek die mensen verbindt en waar alle betrokken partijen en de directe omgeving de vruchten van plukken.

 

Pluk je Buurt programma aanbod

NatuurSUPER ontwikkelde een eigen methodiek met 13 stappen, met aandacht voor o.a. de creatiespiraal, kennis van permacultuur, het groepsproces en leuke werkvormen. Omdat het proces van een buurttuin initiatief minstens zo belangrijk is als het resultaat, is het programma zo samengesteld dat alle 10 tuinen het gehele traject samen ingaan. Tijdens het traject zijn er verschillende bijeenkomsten en is er tussentijds contact via een forum waarop de locaties een profiel aanmaken. Zo leren de locaties samen en kunnen elkaar helpen of samen optrekken. Het voortraject start in juni 2016 met het in kaart brengen van individuele behoeften, middelen en werven van de nodige financiën. Vanaf januari 2017 gaan de initiatieven aan de slag op hun locatie.

 

Jeukende handen?

Aanmelden voor het Pluk je Buurt programma kan tot en met 12 mei 2016. Voor de geïnteresseerden is er een informatiebijeenkomst op 9 mei a.s. in Eindhoven van 19:30 tot 22:00. Ook kunnen vragen gesteld worden via [email protected] of 06-28322528. NatuurSUPER is dinsdag en woensdag bereikbaar.

 

Over NatuurSUPER

NatuurSUPER is de maatschappelijke en professionele gespreks- en samenwerkingspartner voor bewoners, gemeenten, organisaties en anderen die actief zijn op het gebied van groene buurtinitiatieven. Zij ondersteund buurttuinen over heel Brabant en daarbuiten. NatuurSUPER is een initiatief van Marije van der Park. Zij realiseert graag haar dromen en ideeën om deze te toetsen in de werkelijkheid. Daarbij gelooft zij in de kracht van elk mens. Naast Marije zijn er locatieondersteuners, stagiaires en vrijwilligers, adviseurs en ambassadeurs die zorgen dat NatuurSUPER groeit en bloeit.

www.natuursuper.nu

Reacties

reacties