De Vrijthof in Hilvarenbeek gaat een knallende afsluiting van het festivalseizoen tegemoet. Op 9 september (Open Monumentendag) zal dat het decor zijn voor Bierfestival pROOSt van Bierbrouwerij De Roos anno 1877, onlangs uitgeroepen tot de meest bijzondere bierbrouwerij van Brabant.

Brabantse Koffietafel

Op zondag start pROOSt om 13.00 uur met de Brabantse Koffietafel. Goed gezelschap en verschillende heerlijke streekproducten vormen de hoofdingrediënten van deze maaltijd. Voor de Brabantse Koffietafel t.z.t. zijn vouchers te koop, onder meer in de brouwerijwinkel van De Roos, VVV Hilvarenbeek en voorafgaand aan het koffietafel bij de bonnenstand.

Ambachtelijke brouwerijen

Om 14.00 uur barst pROOSt in alle overtuiging los. Ondergebracht in een gezellige stand, presenteert een vijftiental ambachtelijke bierbrouwerijen zich op en rondom de Vrijthof. En ook wat muziek betreft, zit u ook dit jaar weer meer dan goed op de Beekse Vrijthof en de binnenplaats van de brouwerij. Bijzonder is, dat de vrijwilligers van De Roos hun eigen hop telen. Tijdens pROOSt vertellen zij daar graag meer over, te meer omdat het oogstseizoen dan op losbarsten staat. Natuurlijk kunt u ook zelf een kijkje nemen bij het hopveld aan de Roovertsedijk in Hilvarenbeek.

Brabants Lekkerste Bier

Bent u de eerste die Brabants Lekkerste Bier van 2018 proeft? Op pROOSt kan het. Dan ontknoopt de wedstrijd die de Brabantse dagbladen samen met Bierbrouwerij De Roos organiseert. In de week voorafgaand worden de drie finalisten bekend gemaakt, die zich op pROOSt in een stand met hun lekkerste bier zullen presenteren. Tegen het einde van de middag zal bekend worden hoe de podiumplaatsen zijn verdeeld.

Museumbrouwerij: Roosachtig smaakvol voor het hele gezin

Kunt u niet wachten tot 9 september? Kom dan gerust al eerder sfeer proeven in de museumbrouwerij, het proeflokaal en het bierdocumentatiecentrum. Daar kunt u zien en ervaren hoe de dorpsbrouwerij anno 1877 er uit zag. Vrijwel de gehele inventaris is bewaard gebleven, gerestaureerd en wordt met zorg gepresenteerd om het verhaal levend te houden. Achter de museumbrouwerij werd een nieuwe brouwerij gebouwd om daar de heerlijkste bieren te brouwen. Rooie Fik, Bikse Tripel, Witte Roos en Herfstbock zijn enkele van de paradepaardjes van De Roos. Deze en vele andere bieren staan op tap of op fles in het proeflokaal. Vraag gerust naar de limonadegazeuse, zoals die vroeger ook in de brouwerij gemaakt werd. Beleef de brouwerij, kom langs!

Bierbrouwerij De Roos is open op zaterdag- en zondagmiddag en in juli en augustus ook op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Hou de website in de gaten voor extra openstellingen: www.bierbrouwerijderoos.nl. pROOSt!

Reacties

reacties