Het landelijk evenement ‘100 jaar De Stijl – van Mondriaan tot Dutch Design’ wordt breeduit gevierd. Den Haag heeft Mondriaan, Drachten heeft Theo van Doesburg, Utrecht heeft het Rietveld-Schröderhuis, en zo heeft Bergeijk met Gerrit Rietveld en Mien Ruys een unieke link met De Stijl.

Mien Ruys Park
Van 19 t/m 27 augustus organiseert Bergeijk daarom de Stijlparade. Een week lang exposities, lezingen, theatervoorstellingen, muziekoptredens, rondleidingen en veel gezelligheid in het Mien Ruys Park met als decor Gerrit Rietvelds Weverij De Ploeg te Bergeijk. Het laatste weekend vinden aansluitend ook Heroes in Heaven en het Ploegfestival plaats met onder meer Ellen ten Damme op het programma.

Buitenexpositie
Hoofdonderdeel van de Stijlparade is de buitenexpositie ‘Zitten is een Werkwoord’, waarbij we met honderden stoelen het grootste parkterras van Nederland maken. Amateurontwerpen en studentencreaties staan tussen stoelen van grote namen als Piet Hein Eek, het duo Remy/Veenhuizen, Jurgen Bey, Aart van Asseldonk en het Institute for Applied Motions met de Bionic Chair. Entree is gratis!!! Meer info: rietveldenruys.nl/stijlparade.

 

Foto van Mien Ruys

Reacties

reacties