Het verhaal achter het vlees

Onze Lakenvelders en Herefords onderhouden een groot gedeelte van Landgoed de Hoevens. Hier weiden zij op kruidenrijk grasland, zoals de natuur het ooit bedoeld heeft. Hiervoor blijven de ecologische en cultuurhistorische waarden behouden. Met onze runderen stimuleren wij een vitaal plattegrond en leveren wij een bijdrage aan lokale voedselzekerheid en de gezondheid van de consument.

De smaakbeleving van het vlees

Lakenvelders worden ook wel kasteelrunderen genoemd, omdat ze vooral gehouden werden op landgoederen van de adel. Het zijn sierlijke runderen, die economisch gezien te weinig melk of vlees produceren. Bij ons worden de koeien dan ook niet gemolken. Hierdoor groeien de runderen puur natuur op, de enige melk die geproduceerd wordt is voor hun eigen kalf bestemd. Een dier dat in alle rust mag groeien, produceert het lekkerste vlees.

Onlangs heeft een onafhankelijke vakjury het slof-food Lakenvelder vlees het best beoordeeld: “Zo mals, met een zacht vetje, het smelt op je tong”. Ons vlees staat voor zeer veilig, voedzaam en verantwoord!

Allergeenvrije Lakenvelder vleesburger

Omdat het vlees zoveel kwaliteiten kent, voegen wij vrijwel geen hulpstoffen toe aan onze vleesburgers. Daarmee is de vleesburger vrij van de veertien verschillende allergenen die in de voedselindustrie speciale aandacht vereisen. Dit unieke concept is dan ook niet voor niets bekroond door Landstad de Baronie.

De winkel van Boer Jos

Op onze boerderij verkopen wij alles van het rund, van haasbiefstuk tot gehakt en van stoofvlees tot vleesburgers. Tevens verkopen wij Belgisch witblauw en Hereford vlees. Voor speciale wensen kunt u ook bij ons terecht, zoals grote stukken vlees voor op de barbecue.

Wij nodigen u graag uit kennis te komen maken met onze bijzondere runderen en producten in de Winkel van Boer Jos. Voor de kinderen is op onze boerderij ook van alles te beleven.

Openingstijden

Woensdag van 14.00 – 17.00 uur

Zaterdag van 10.00 – 14.00 uur

En op afspraak via 06-51019412

www.vanhetzandeind.nl

Reacties

reacties