Een avond (mee)zingen én een avond genieten van een dj en een coverband, die aan geen verzoek voorbij gaat. Het zijn de ingrediënten van het MidZomerFestival Goirle. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni vindt het gratis muziekfestival plaats op het Kloosterplein. Aanvang beide avonden 20.00 uur.

Het MidZomerFestival (MZF) heeft al vele jaren de status van een gemoedelijk festival. Een waar ruimte is voor lekker meezingen en een lading kwaliteitsmuziek. Op vrijdag barst het muzikale weekeinde in het hart van Goirle los met Goirle Zingt. Dit jaar staat de avond in het teken van Beach Party. En dat het een sfeervolle avond wordt, ademt het repertoire en de aankleding van het plein wel uit. “Om een idee te geven en wellicht een aanzet om thuis alvast te oefenen: ‘Zomer’ van André Hazes, ‘Summer Nights’ Olivia Newton John & John Travolta, ‘Walking on Sunshine’ Katrina & The Waves en ‘Boten Anna’ Gebroeders Ko”, zegt Femke Oerlemans van de organisatie. De muziek wordt tijdens Goirle Zingt verzorgd door coverband Blast! en het orkest Hart van Brabant. Een aantal koren zorgt er voor dat de bezoekers maat en tempo houden tijdens het zingen. De presentatie berust bij Bart & Dorien (ook bekend als John & Rinie). De band Blast! sluit de meezingavond af met een spetterend eindslot.

Op zaterdagavond treedt coverband The Originals op. “Een toffe coverband”, zegt Willem de Volder van MZF. De kracht van The Originals zit volgens hem niet alleen in het uitgebreide repertoire maar ook de interactie met de bezoekers. “Het publiek kan verzoeknummers indienen. Geen verzoekjes? Ook goed! De band staat op zaterdagavond borg voor drie daverende shows.” Een feest van herkenning, aldus De Volder. Uiteraard kan Goirle weer veel kwaliteit verwachten. De organisatie van het MidZomer Festival heeft de tijd genomen om uit te komen bij The Originals. Enige tijd geleden liet die coverband een volle Koepelhal in Tilburg uit zijn dak gaan. “Goirle staat dus iets te wachten!” In de pauzes, de band speelt drie sets, zorgt een dj voor de muzikale sfeer. Het MidZomerFestival is geheel gratis te bezoeken.

Meer info: midzomerfestivalgoirle.nl.

2023 Recreant The Originals foto 1

Reacties

reacties