In Gilze wordt jaarlijks het JRTD Wielerweekend Gilze georganiseerd.
Wij kijken uit naar de 12e editie die op 1 en 2 juli 2023 plaatsvindt. Twee dagen is er van alles te doen in het centrum van het dorp met mooie wedstrijden en een tof horecaplein met live muziek.
Ploegentijdrit
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst…, dat bewijzen we in Gilze met de “TeleIDEA Jeugdploegentijdrit” waarmee het wielerfestijn op zaterdagmiddag wordt geopend. Vervolgens gaat het verder met de “TeleIDEA Ploegentijdrit Gilze”. Deze wedstrijd is bedoeld voor recreantenteams, maar ook sterke wedstrijdteams zijn welkom. Zo stonden al eens de ex-wereldkampioenes van Team Sunweb met o.a. Ellen van Dijk op het startpodium tijdens het zinderende finaleblok.
Hart van Gilze
Op zondag staat het gerenommeerde wielercriterium “ELTRA Hart van Gilze” op het programma. Naast de vertrouwde dameskoers en een wedstrijd voor heren amateurs, wordt ook het zogenaamde “Vermetten Open Gils Kampioenschap” verreden. Een wedstrijd speciaal voor recreanten uit Gilze en omgeving en een garantie voor spektakel. Vanaf 16 jaar ben je welkom.
Dikke Banden Race
In het bomvolle programma is ook ruimte voor de jeugd tijdens de zogenaamde “Regiobank Dikke Banden Race” voor leerlingen van Groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs. Op ‘normale’ fietsen kunnen zij hierdoor kennis maken met de wielersport.
Midden-Brabant Poort Omloop
Het klapstuk van het evenement is de wegwedstrijd Midden-Brabant Poort Omloop die gelijktijdig met het criterium wordt verreden. Het parcours van deze topwedstrijd voert vanuit Gilze langs de omliggende dorpen Chaam, Baarle-Nassau, Alphen en Riel. In totaal krijgen de renners een uitdagende ronde van 55 km voor de wielen die 3 keer moet worden afgelegd. Hierna volgen drie finalerondjes door Gilze en maakt het publiek zich op voor een spannende ontknoping.
Enkele jaren geleden beleefde Gilze de primeur van deze internationale wedstrijd (UCI Men Elite 1.2). Bijna 200 professionele renners afkomstig uit o.a. Bolivia, Australië, Zuid-Korea en Groot-Brittannië zorgden samen met de Nederlandse wielertop, voor een spannende wedstrijd en bloedstollende finale. Ook dit jaar staan sterken ploegen uit binnen- en buitenland aan de start. De Midden-Brabant Poort Omloop is onderdeel van de Holland Cup. Een sterke competitie voor aanstormende wielertalenten.
Het JRTD Wielerweekend Gilze heeft een overvol en afwisselend programma met wedstrijden van hoog niveau die in een ouderwetse wielerentourage met veel publiek plaatsvinden. Het is bovendien de combinatie van topsport en breedtesport die het evenement zo bijzonder maakt.

Reacties

reacties