Ja hoor, dat kan! Bijvoorbeeld met modelvliegtuigen. Die werken volgens dezelfde principes als de “echte” kisten waar je bijvoorbeeld mee naar Ibiza vliegt.

Midden in een prachtig stuk natuur ligt het vliegveld van Elektromodelvliegclub Nieuwkerk. Op zaterdagmiddag en dinsdagavond (vanaf 18.00 uur tot zonsondergang) zijn veel van onze leden met schitterende modelzweefvliegtuigen aan het vliegen. Vooropgesteld dat het goed weer is. Goed weer betekent: geen regen en geen storm. Dus gewoon lekker weer om te fietsen of te wandelen. De modelvliegtuigen worden met behulp van een elektromotor en een zender/ontvanger de lucht in gestuurd. Soms wel tot een hoogte van 300 meter!! Eenmaal op hoogte wordt de motor via de zender uitgezet en begint het geluidloos zweven en het zoeken naar thermiek. Het spannendste is het veilig en onbeschadigd landen. De vleugellengte (spanwijdte) van de modelvliegtuigen varieert van 2 tot wel 6 meter! Als u komt kijken mag u misschien wel even de zender van een van de piloten hanteren als het vliegtuig hoog in de lucht is. Afhankelijk van het weer en soort vliegtuig. Dan kunt u zelf ervaren hoe het voelt om een vliegtuig te besturen!

Op zondagmiddag 24 september organiseren wij een groots festival ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum. Er zijn dan veel spectaculaire demonstratievluchten. We geven ook workshops voor kinderen waarin zij zelf een vliegtuig kunnen bouwen. Bij slecht weer wijken we uit naar zondag 1 oktober.

Een heerlijk uitstapje voor u om naar het vliegveld op de grens van België en Nederland aan de Aalsedijk (met fietspad) vlak bij klooster Nieuwkerk te Goirle te komen. U bent van harte welkom.

Zie ook onze website: www.emvcnieuwkerk.nl of onze facebookpagina emvcnieuwkerk.

 

Reacties

reacties